مستحب است، و اگر تعمير آن ممكن نيست مىتوانند آن را خراب كنند و دوباره بسازند، بلكه مىتوانند مسجدى را كه خراب نشده براى احتياج مردم خراب كنند و بزرگتر بسازند.
(مسأله 891): تميز كردن مسجد و روشن كردن چراغ در آن مستحب است. و كسى كه مىخواهد مسجد برود مستحب است خود را خوشبو كند، و لباس پاكيزه و قيمتى بپوشد، و زير كفش خود را نگاه كند كه نجاستى به آن نباشد، و هنگام ورود به مسجد اول پاى راست و هنگام بيرون آمدن اول پاى چپ را بگذارد، و نيز مستحب است از همه زودتر به مسجد آيد و از همه ديرتر بيرون رود.
(مسأله 892): مستحب است كسى كه وارد مسجد مىشود دو ركعت نماز به قصد تحيت و احترام مسجد بخواند، و اگر نماز واجب يا مستحب ديگرى هم بخواند كافى است.
(مسأله 893): خوابيدن در مسجد بدون ناچارى، و صحبت كردن در باره كارهاى دنيا، و مشغول صنعت شدن، و خواندن شعرى كه نصيحت و مانند آن نباشد مكروه است. و هم چنين است انداختن آب دهان و بينى و اخلاط سينه در مسجد، و طلب كردن گمشده، و بلند كردن صداى خود به غير اذان.
(مسأله 894): راه دادن بچه و ديوانه به مسجد، و رفتن به مسجد براى كسى كه پياز و سير و مانند آن خورده كه بوى دهانش مردم را اذيت مىكند، مكروه است.
اذان و اقامه (مسأله 895): مستحب مؤكد است مرد و زن پيش از نمازهاى واجب شبانه روزى (يوميه) اذان و اقامه بگويند.
(مسأله 896): غير از نماز در چند جا نيز مستحب است اذان گفته شود، از جمله: اول روزى كه بچه به دنيا مىآيد، يا پيش از آن كه بند نافش بيفتد در گوش راست او اذان و در گوش چپش اقامه بگويند، همچنين كسى كه بيمارى مزمن