(مسأله 2656): اگر وارث ميت تنها پدر، يا مادر، يا پسر و دختر باشد، مال را شش قسمت مىكنند، يك قسمت آن را پدر، يا مادر مىبرد، و بقيه را طورى قسمت مىكنند كه هر پسرى دو برابر دختر ببرد.
(مسأله 2657): اگر وارث ميت تنها پدر، يا مادر و يك دختر باشد، مال را چهار قسمت مىكنند، يك قسمت آن را پدر يا مادر و بقيه را دختر مىبرد.
(مسأله 2658): اگر وارث ميت تنها پدر يا مادر، و چند دختر باشد، مال را پنج قسمت مىكنند، يك قسمت را پدر يا مادر مىبرد، و چهار قسمت را دخترها به طور مساوى بين خودشان قسمت مىكنند.
(مسأله 2659): اگر ميت فرزند ندارد، نوه پسرى او هر چند دختر باشد سهم پسر ميت را مىبرد، و نوه دخترى او گرچه پسر باشد سهم دختر ميت را مىبرد، مانند ميتى كه يك پسر از دختر خود و يك دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت مىكنند يك قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر مىدهند.
ارث دسته دوم (مسأله 2660): دسته دوم از كسانى كه به سبب خويشاوندى ارث مىبرند جد يعنى پدر بزرگ، و جده يعنى مادر بزرگ، و برادر و خواهر ميت است، و اگر برادر و خواهر ندارند، اولادشان ارث مىبرند.
(مسأله 2661): اگر وارث ميت تنها يك برادر، يا يك خواهر باشد، همه مال به او مىرسد، و اگر چند برادر پدر و مادرى، يا چند خواهر پدر و مادرى باشد، مال به طور مساوى بين آنان قسمت مىشود، و اگر برادر و خواهر پدر و مادرى با هم باشند، هر برادرى دو برابر خواهر مىبرد، مانند اين كه دو برادر و يك خواهر پدر و مادرى دارد، پس مال را پنج قسمت مىكنند، هر يك از برادرها دو قسمت و خواهر يك قسمت آن را مىبرد.
(مسأله 2662): اگر ميت برادر و خواهر پدر و مادرى دارد، برادر و خواهر پدرى كه از مادر با ميت جدا است ارث نمىبرد، و اگر برادر و خواهر پدر و