(مسأله 2122): اگر مدت اجاره را معلوم نكند و بگويد هر وقت در خانه نشستى اجاره آن، ماهى ده تومان است اجاره صحيح نيست، ولى اگر اجاره مدت معينى باشد ولى حق فسخ با اجاره كننده باشد مانعى ندارد.
(مسأله 2123): اگر به اجاره كننده بگويد خانه را ماهى ده تومان به تو اجاره دادم يا بگويد خانه را يك ماهه به ده تومان به تو اجاره دادم و پس از آن هم هر قدر بنشينى اجاره آن ماهى ده تومان است، چنانچه اختيار اجاره كردن را به او بدهد، مىتواند هر وقت خواست اجاره كند، و اجاره صحيح است، و در اين فرض اجاره ماههاى بعد نيز صحيح مىباشد.
(مسأله 2124): خانه اى را كه غريب و زوار در آن منزل مىكنند و معلوم نيست چقدر در آن مىمانند، اگر قرار بگذارند كه هر شب مقدار معينى بدهند و صاحب خانه راضى شود استفاده از آن خانه اشكال ندارد، ولى چون مدت اجاره را معلوم نكرده اند اجاره نسبت به غير از شب اول صحيح نيست و صاحب خانه پس از شب اول هر وقت بخواهد مىتواند آنها را بيرون كند، مگر در صورتى كه در مسأله پيش گذشت، و يا شرط كند كه او را بيرون نكند.
مسائل متفرقه اجاره (مسأله 2125): مالى را كه اجاره كننده بابت اجاره مىدهد بايد معلوم باشد، پس اگر از چيزهائى است كه مانند گندم با وزن معامله مىكنند بايد وزن آن معلوم باشد، و اگر از چيزهائى است كه مانند پولهاى رايج با شماره معامله مىكنند بايد تعداد آن معين باشد، و اگر مانند اسب و گوسفند است بايد اجاره دهنده آن را ببيند يا اجاره كننده خصوصيات آن را بگويد.
(مسأله 2126): اگر زمينى را براى زراعت اجاره دهد و مال الاجاره را محصول همان زمين يا زمين ديگر كه فعلا موجود نيست قرار دهد اجاره صحيح نيست، مگر آن كه به صورت مشاع از محصول مانند نصف يا ثلث يا ربع آن باشد چنانچه در اخبار صحيحه وارد شده است، و اگر مال الاجاره بالفعل موجود باشد