احكام تيمم (مسأله 692): هر گاه مختصرى، از پيشانى يا پشت دستها را مسح نكند تيمم باطل است، خواه به سبب فراموشى يا ندانستن حكم باشد و خواه عمدى، ولى دقت زياد لازم نيست، و همين قدر كه بگويند تمام پيشانى و پشت دستها مسح شده كافى است.
(مسأله 693): براى آن كه يقين كند تمام پشت دست را مسح كرده، بايد مقدارى بالاتر از مچ را هم مسح نمايد، ولى مسح بين انگشتان لازم نيست.
(مسأله 694): بايد پيشانى و پشت دستها را از بالا به پائين مسح كرده، و كارهاى تيمم را پشت سر هم بجا آورد، و اگر بين آنها به قدرى فاصله اندازد كه نگويند تيمم مىكند باطل است.
(مسأله 695): در نيت بايد تعيين كند كه تيمم او بدل از غسل است يا وضو، و اگر بدل از غسل است بايد آن غسل را تعيين نمايد، و چنانچه اشتباهى، بجاى بدل از وضو، نيت بدل از غسل يا بالعكس نمايد، باطل است.
(مسأله 696): در تيمم بايد پيشانى و كف و پشت دستها در صورت تمكن پاك باشد، و اگر كف دست نجس باشد و نتواند آن را تطهير نمايد، بايد بنابر احتياط دو تيمم كند يكى با كف دست و ديگرى با پشت دست.
(مسأله 697): مكلف بايد براى تيمم انگشتر را از دست در آورد، و اگر در پيشانى يا پشت دستها يا در كف دستها مانعى باشد - مانند چيزى كه به آن چسبيده - بايد بر طرف نمايد.
(مسأله 698): اگر پيشانى يا پشت دستها زخم است، و پارچه يا چيز ديگرى را كه بر آن بسته نمىتواند باز كند، بايد دست را روى آن بكشد، و نيز اگر كف دست زخم باشد و پارچه يا چيز ديگرى را كه بر آن بسته نتواند باز كند، بايد دست را با همان پارچه به چيزى كه تيمم بر آن صحيح است بزند و به پيشانى و پشت دستها بكشد، و در اين صورت به احتياط واجب يك بار هم پشت دست را كه باز است به چيزى كه تيمم بر آن صحيح است بزند، و به پيشانى و پشت دستها بكشد.