اول: دانستن عيب مال هنگام خريد.
دوم: راضى شدن به عيب مال.
سوم: آن كه در هنگام خريد بگويد: اگر مال عيبى داشته باشد، آن را بر نمىگردانم و تفاوت قيمت هم نمىگيرم.
چهارم: آن كه فروشنده هنگام فروش بگويد اين مال را با هر عيبى كه دارد مىفروشم. ولى اگر عيبى را معين كند و بگويد: مال را با اين عيب مىفروشم و معلوم شود عيب ديگرى هم دارد، خريدار مىتواند براى عيبى كه فروشنده معين نكرده مال را برگرداند، و چنانچه نتواند برگرداند تفاوت قيمت بگيرد.
(مسأله 2067): اگر خريدار بفهمد مال عيبى دارد، و پس از تحويل گرفتن مال عيب ديگرى در آن پيدا شود، يا به گونه اى در آن تصرف كند كه به حال اول نباشد - مانند آرد كردن گندم يا دوختن پارچه - و نيز اگر حق برگرداندن را ساقط كند، نمىتواند معامله را بهم بزند، ولى مىتواند تفاوت قيمت سالم و معيوب را بگيرد. اما اگر حيوان معيوبى را بخرد و پيش از گذشتن زمان خيار كه سه روز است عيب ديگرى پيدا كند، هر چند آن را تحويل گرفته باشد باز هم مىتواند آن را باز گرداند. و نيز اگر تنها خريدار تا مدتى حق بهم زدن معامله را داشته باشد، و در آن مدت مال عيب ديگرى پيدا كند، اگر چه آن را تحويل گرفته باشد، مىتواند معامله را بهم بزند.
(مسأله 2068): اگر شخص مالى دارد كه خودش آن را نديده و ديگرى مشخصاتش را براى او گفته باشد، چنانچه او همان مشخصات را به مشترى بگويد و آن را بفروشد و پس از فروش بفهمد كه بهتر بوده مىتواند معامله را بهم بزند.
مسائل متفرقه خريد و فروش (مسأله 2069): اگر فروشنده قيمت خريد جنس را به مشترى بگويد بايد همه آنچه را كه به سبب آن قيمت مال كم يا زياد مىشود بگويد، هر چند به همان قيمت يا كمتر از آن بفروشد - مانند اين كه نقد خريده است يا نسيه - و چنانچه