يا غير آن تعيين مقدار آن بشود، در هر صورتى كه منفعت حلالى داشته باشد هر چند پيش از چيدن صحيح است، ولى فروختن باغ ميوه، و صحراهاى سبزى، كه ميوه و سبزى آن هنوز قابل تقدير نشده، جايز نيست، مگر با شرايطى كه مىآيد، و فروختن ميوه اى كه گل ندارد - مانند غوره - بر درخت اشكال ندارد.
(مسأله 2032): فروختن ميوه بر درخت پيش از بستن دانه و ريختن گلش، هنگامى جايز است كه چيزى از محصول زمين - مانند سبزيها - را با آن بفروشند، يا ميوه بيشتر از آن سال به او فروخته شود، و يا درخت اجاره داده شود.
(مسأله 2033): فروختن خرماى بر درخت كه زرد يا سرخ شده، اشكال ندارد، ولى نبايد عوض آن را از خرماى آن درخت قرار داد، اما اگر كسى يك درخت خرما در خانه ديگرى دارد چنانچه مقدار آن را تخمين كنند و صاحب درخت آن را به صاحب خانه بفروشد و عوض آن را خرماى همان درخت قرار ندهند اشكال ندارد.
(مسأله 2034): فروختن خيار و بادمجان و سبزيها و مانند آن كه سالى چند مرتبه چيده مىشود، چنانچه ظاهر و نمايان شده باشد و معين كند كه مشترى در سال چند دفعه آن را بچيند اشكال ندارد.
(مسأله 2035): فروختن خوشه گندم و جو پس از دانه بستن، به چيز ديگر به جز گندم و جو كه از خودش بدست مىآيد، اشكال ندارد.
مسائل نقد و نسيه (مسأله 2036): اگر جنسى را نقد بفروشند، خريدار و فروشنده پس از معامله مىتوانند جنس و پول را از يكديگر مطالبه نموده و تحويل بگيرند، و تحويل دادن خانه و زمين و مانند آن به اين است كه آن را در اختيار خريدار بگذارند كه بتواند در آن تصرف كند، و تحويل دادن فرش و لباس و مانند آن به اين است كه آن را به گونه اى در اختيار خريدار بگذارند كه اگر بخواهد آن را به جاى ديگر ببرد فروشنده جلوگيرى نكند.