مسائل غسل كردن (مسأله 369): در غسل ارتماسى بايد همه بدن پاك باشد مگر آن كه در آب كثير ارتماس كند - قرار گيرد -، ولى در غسل ترتيبى پاك بودن همه بدن لازم نيست، و اگر همه بدن نجس باشد و هر قسمتى را پيش از غسل دادن آن قسمت تطهير كند كافى است.
(مسأله 370): كسى كه از حرام جنب شده، با آب گرم غسل نكند، چون عرق مىكند و عرق او بنابر احتياط لازم نجس است، و غسل او صحيح نيست، و اگر نتواند در آب سرد غسل كند همه بدن را زير آب ببرد، سپس به نيت غسل سر و گردن و بعد به نيت طرف راست و بعد به نيت طرف چپ، بدن را حركت دهد، اگر چه اكتفاء به آن خالى از اشكال نيست.
(مسأله 371): اگر به اندازه سر موئى از بدن هنگام غسل شسته نشود، غسل باطل است. و شستن داخل گوش و بينى و هر چه از باطن بدن شمرده مىشود، واجب نيست، ولى براى اين كه يقين كند تمام مواضع غسل را شسته به احتياط واجب اين قسمتها را نيز بشويد.
(مسأله 372): اگر شك دارد جائى از ظاهر بدن است يا از باطن آن، چنانچه قبلا از ظاهر بوده بايد بشويد و گر نه واجب نيست، ولى احتياط ترك نشود.
(مسأله 373): اگر سوراخ جاى گوشواره و مانند آن به اندازه اى گشاد باشد كه داخل آن از ظاهر شمرده شود، بايد آن را بشويد، و گر نه شستن آن لازم نيست.
(مسأله 374): بايد پيش از غسل مانع رسيدن آب به بدن را بر طرف كند، و اگر پيش از آن كه يقين كند بر طرف شده غسل نمايد، غسل او باطل است.
(مسأله 375): اگر هنگام غسل شك كند مانع از رسيدن آب در بدن او هست يا نه، بايد كاوش كند تا مطمئن شود كه مانعى نيست.
(مسأله 376): موهاى كوتاهى كه جزء بدن شمرده مىشود بايد در غسل شسته شود، ولى شستن موهاى بلند واجب نيست. پس اگر آب را طورى به