غسل نداشته باشد، معصيت كرده، ولى نماز او با تيمم صحيح است، هر چند احتياط مستحب قضا كردن آن نماز است.
(مسأله 673): چنانچه شك كند كه با وضو گرفتن يا غسل كردن، وقتى براى نماز خواندن مىماند يا نه، بايد تيمم كند، مگر آن كه شك او در مقدار وقت باشد، مانند اين كه نداند يك ساعت وقت دارد يا نيم ساعت، پس بايد وضو بگيرد يا غسل كند.
(مسأله 674): اگر به سبب تنگى وقت تيمم كرد، سپس به سبب ديگرى مانند نداشتن آب وظيفه اش تيمم شود، بايد دوباره تيمم كند.
(مسأله 675): كسى كه مىتواند پس از وضو يا غسل، بدون كارهاى مستحب همچون اقامه و قنوت نماز بخواند، بايد چنين كند، بلكه اگر به مقدار خواندن سوره هم وقت ندارد، بايد پس از غسل يا وضو نماز را بدون سوره بخواند، و در اين صورت احوط است كه قضا كند.
چيزهائى كه تيمم بر آنها صحيح است (مسأله 676): تيمم بر خاك و شن و ريگ و كلوخ و سنگ و نيز ديوار گلى صحيح است، ولى احتياط لازم آن است كه اگر خاك ممكن باشد بر چيز ديگر تيمم نكند، و اگر خاك نباشد بر ريگ و يا كلوخ، و چنانچه ريگ و كلوخ هم نباشد بر سنگ تيمم نمايد.
(مسأله 677): تيمم بر سنگ گچ و سنگ آهك صحيح، و بر سنگ معدنى مانند عقيق باطل است، و بنابر احتياط لازم در حال اختيار بر گچ و آهك پخته و آجر پخته تيمم ننمايد.
(مسأله 678): اگر خاك و ريگ و كلوخ و سنگ پيدا نشود، چنانچه بتواند بايد با تكاندن فرش و لباس و مانند آن خاك تهيه و بر آن تيمم كند، و اگر ممكن نيست بر گرد و غبارى كه بر فرش و لباس و مانند اينها ظاهر باشد تيمم نمايد، و چنانچه گرد و غبار ظاهر نيست ولى با تكاندن ظاهر مىشود تكانده و تيمم كند، و