غسل و وضو و مقدمات ديگر مانند تهيه يا تطهير لباس، و خواندن يك ركعت نماز يا بيشتر از يك ركعت، وقت داشته باشد، بايد نماز را بخواند، و اگر نخواند بايد قضا كند.
(مسأله 469): اگر حائض پس از پاكى به اندازه غسل و وضو وقت ندارد، ولى مىتواند با تيمم نماز را در وقت بخواند، احتياط واجب آن است كه آن نماز را با تيمم بخواند، و چنانچه نخواند قضا بر او واجب نيست. اما اگر به جز تنگى وقت از جهت ديگر نيز تكليفش تيمم است - مانند ضرر داشتن آب براى او - بايستى تيمم كند و آن نماز را بخواند، و اگر نخواند بايد قضا كند.
(مسأله 470): هر گاه زن پس از پاك شدن از حيض شك كند كه براى نماز وقت دارد يا نه، بايد نمازش را بخواند، اما اگر مى داند وقت هست ولى مقدار زمان نماز را نمىداند، وجوب مبادرت به نماز محل اشكال است، هر چند احوط است.
(مسأله 471): اگر به خيال اين كه به اندازه تهيه مقدمات نماز و خواندن يك ركعت وقت ندارد نماز نخواند، سپس بفهمد وقت داشته، بايد آن را قضا كند.
(مسأله 472): مستحب است هنگام نماز حائض خودش را از خون پاك نمايد و پنبه و دستمال را عوض كند و وضو بگيرد، و اگر نتواند تيمم كند، آنگاه در جاى نماز رو به قبله بنشيند و مشغول ذكر و دعا و صلوات شود.
(مسأله 473): خواندن و همراه داشتن قرآن، و مس حواشى و فواصل بين خطوط آن، و نيز خضاب كردن به حنا و مانند آن، براى حائض مكروه است.
اقسام زنان حائض (مسأله 474): زنانى كه ماهيانه خون مىبينند پنج قسم مىباشند:
اول: مبتدئه كه اولين بار خون مىبيند.
دوم: آن كه عادت ماهيانه در وقت و شماره روزهاى خاصى دارد، مانند اين كه دو ماه پشت سر هم از اول تا هفتم ماه خون ببيند (وقتيه و عدديه).
سوم: آن كه عادتش تنها وقتيه يا تنها عدديه است كه دو ماه پياپى در وقت