مستحبات دفن در احاديث، براى دفن ميت مستحبات و آداب بسيارى بيان شده كه بعضى از فقها تا چهل و بلكه چهل و دو عدد شمارش كرده اند.
(مسأله 622): مستحبات دفن بسيار است، از آن جمله:
1 - گود كردن قبر به اندازه قامت انسان متوسط.
2 - دفن كردن ميت در نزديكترين قبرستان، مگر آن كه قبرستان دور تر از جهتى بهتر باشد، مانند اين كه مردمان خوب در آنجا دفن شده باشند، يا مردم براى فاتحه اهل قبور بيشتر به آنجا بروند.
3 - زمين گذاشتن جنازه در چند ذرعى قبر، سپس تا سه مرتبه كم كم نزديك ببرند، و در هر مرتبه زمين گذاشته و بردارند، و در نوبت چهارم وارد قبر كنند، و اگر ميت مرد است در دفعه سوم طورى زمين بگذارند كه سر او طرف پائين قبر باشد، و در دفعه چهارم از طرف سر وارد قبر نمايند، و اگر زن است در دفعه سوم سمت قبله قبر بگذارند، و به پهنا وارد قبر كنند و هنگام وارد كردن پارچه اى روى قبر بگيرند.
4 - آن كه جنازه را به آرامى از تابوت بگيرند و وارد كنند.
5 - خواندن دعاهائى كه رسيده پيش از دفن و هنگام دفن، از جمله: (اعوذ بالله من الشيطان الرجيم); و سوره هاى حمد، و توحيد، ومعوذتين، وآية الكرسى را بخوانند، و نيز بگويند: بسم الله و بالله، وفي سبيل الله، وعلى ملة رسول الله، اللهم صل على محمد وآل محمد، اللهم افسح له في قبره، وألحقه بنبيه.
6 - باز كردن گره هاى كفن پس از گذاشتن ميت در لحد.
7 - گذاشتن صورت ميت روى خاك.
8 - ساختن بالشى از خاك زير سر او.
9 - گذاشتن خشت خام يا كلوخى پشت ميت كه ميت به پشت برنگردد.
10 - آن كه پيش از پوشاندن لحد دست راست را به شانه راست ميت بزنند، و دست چپ را به قوت بر شانه چپ ميت بگذارند و دهان را نزديك گوش او ببرند