مسائل وكالت وكالت آن است كه انسان كارى را كه مىتواند انجام دهد، به ديگرى واگذار نمايد تا از طرف او انجام دهد، مانند اين كه كسى را وكيل كند كه خانه او را بفروشد يا زنى را براى او عقد نمايد.
(مسأله 2188): در وكالت صيغه خواندن لازم نيست، و اگر انسان به ديگرى بفهماند كه او را وكيل كرده و او هم بفهماند قبول نموده - مانند اين كه مال خود را به كسى بدهد كه براى او بفروشد و او مال را بگيرد - وكالت صحيح است، به شرط آن كه منجز باشد، پس چنانچه بگويد اگر من مسافرت كردم يا اگر مسافر من آمد تو وكيل هستى، وكالت باطل است.
(مسأله 2189): اگر كسى را كه در شهر ديگر است وكيل نمايد و براى او وكالت نامه بفرستد و او قبول كند، هر چند وكالت نامه پس از مدتى برسد وكالت صحيح است.
(مسأله 2190): موكل يعنى كسى كه ديگرى را وكيل مىكند و نيز كسى كه وكيل مىشود، بايد بالغ و عاقل باشند، و از روى قصد و اختيار اقدام كنند، و ممنوع از تصرف هم نباشند.
(مسأله 2191): كارى را كه شخص نمىتواند انجام دهد، يا شرعا نبايد انجام دهد، نمىتواند براى انجام آن از طرف ديگرى وكيل شود، مانند شخص محرم چون نبايد صيغه عقد زناشوئى را بخواند، نمىتواند براى خواندن صيغه از طرف ديگرى وكيل شود.
(مسأله 2192): شخص مىتواند ديگرى را براى انجام تمام كارهاى خودش وكيل كند، ولى اگر براى يكى از كارهاى خود وكيل نمايد و آن كار را معين نكند وكالت صحيح نيست، مگر آن كه به وكيل اختيار دهد كه هر كدام از كارهاى او را كه بخواهد انجام دهد.