اشكال است.
(مسأله 2200): هر گاه كسى را براى كارى وكيل كند و چيزى براى او قرار بگذارد، پس از انجام آن كار، چيزى را كه قرار گذاشته بايد به او بدهد.
(مسأله 2201): اگر وكيل در نگهدارى مالى كه در اختيار او است كوتاهى نكند، و غير از تصرفى كه به او اجازه داده اند تصرف ديگرى در آن ننمايد، و آن مال اتفاقى از بين برود، واجب نيست عوض آن را بدهد.
(مسأله 2202): اگر وكيل در نگهدارى مالى كه در اختيار او است كوتاهى كند، يا غير از تصرفى كه به او اجازه داده اند تصرف ديگرى در آن بنمايد، و آن مال از بين برود ضامن است، پس اگر لباسى را كه گفته اند به فروش، بپوشد و آن لباس تلف شود، بايد عوض آن را بدهد.
(مسأله 2203): اگر وكيل غير از تصرفى كه به او اجازه داده اند تصرف ديگرى در مال بكند، مثلا لباسى را كه گفته اند به فروش، بپوشد، سپس تصرفى را كه به او اجازه داده اند بنمايد، آن تصرف صحيح است.
مسائل قرض قرض دادن از وظايف مستحبى اسلام است كه در آيات قرآن و احاديث، به آن بسيار سفارش شده است، و ثواب آن چندين برابر ثواب صدقه است، چنانچه از پيغمبر اكرم (صلى الله عليه وآله) روايت شده: هر كسى به برادر مسلمان خود قرض بدهد مال او زياد مىشود، و ملائكه بر او رحمت مىفرستند، و اگر با بدهكار خود مدارا كند، بى حساب و به سرعت از صراط مىگذرد، و كسى كه برادر مسلمانش از او قرض بخواهد و ندهد، بهشت بر او حرام مىشود.
(مسأله 2204): در قرض صيغه خواندن لازم نيست، بلكه اگر چيزى را به نيت قرض به كسى بدهد و او هم به همين قصد بگيرد، صحيح است ولى بايد مقدار آن معلوم باشد.