نمىكند، و از زشتيهاى آشكار رو نمىگرداند، و روح ايمان و خدا شناسى از بدن او بيرون مىرود، و روح ناقص خبيثى كه از رحمت خدا دور است در او مىماند، و خدا و فرشتگان و پيغمبران و مؤمنين او را لعنت مىكنند، و تا چهل روز نماز او قبول نمىشود و دعاى او حتى شب قدر به اجابت نرسد و مشمول آمرزش نشود، و روز قيامت روى او سياه است و زبان او از دهانش بيرون مىآيد و آب دهان او به سينه اش مىريزد و فرياد تشنگى او بلند است، مگر آن كه قبلا توبه كرده باشد.
(مسأله 2558): نشستن سر سفره اى كه در آن شراب مىخورند، اگر شخص يكى از آنان شمرده شود حرام است، و غذا خوردن از آن سفره نيز حرام مىباشد.
(مسأله 2559): آب انگور و كشمش چنانچه بجوشد و هنوز دو ثلث آن از بين نرفته باشد آشاميدن آن حرام است، چنان كه در احكام نجاسات گذشت.
(مسأله 2560): بر هر مسلمان واجب است مسلمان ديگرى را كه نزديك است از گرسنگى يا تشنگى بميرد، نان و آب داده و او را از مرگ نجات دهد.
آداب آشاميدن (مسأله 2561): هنگام آشاميدن چند چيز ممدوح است:
اول: آشاميدن آب به صورت مكيدن.
دوم: ايستاده آشاميدن آب در روز.
سوم: گفتن بسم الله پيش از آشاميدن آب، والحمد لله پس از آن.
چهارم: به سه نفس آب آشاميدن.
پنجم: آشاميدن آب با ميل.
ششم: ياد كردن و سلام بر حضرت ابى عبد الله (عليه السلام) و اهل بيت آن حضرت، و لعن كردن قاتلان آن بزرگوار، پس از آشاميدن آب.
(مسأله 2562): زياد آشاميدن آب و آشاميدن آن پس از غذاى چرب و در شب به حال ايستاده مذموم است، و نيز آشاميدن آب با دست چپ، و هم چنين از جاى شكسته كوزه و جائى كه دسته آن است مذموم مىباشد.