صحيح است و قهرا فرادى مىگردد، و به احتياط واجب نيت فرادى بنمايد.
(مسأله 1392): اگر نماز همه كسانى كه در صف جلو هستند تمام شود، نماز صف بعد فرادى مىگردد، و بنابر احتياط قصد فرادى بنمايند.
(مسأله 1393): اگر در ركعت دوم اقتدا كند نبايد حمد و سوره بخواند، ولى قنوت و تشهد را با امام بخواند، و احتياط آن است كه موقع خواندن تشهد انگشتان دست و سينه پا را به زمين بگذارد و زانوها را بلند كند، و بايد پس از تشهد با امام برخيزد و حمد و سوره را بخواند، و اگر براى سوره وقت ندارد، حمد را تمام كند و در ركوع خود را به امام برساند، و اگر در ركوع به امام نرسد، بنابر احتياط واجب قصد انفراد نمايد، و يا حمد را تمام كند و در سجده خود را به امام برساند، سپس دوباره نماز را اعاده كند.
(مسأله 1394): اگر موقعى كه امام در ركعت دوم نماز چهار ركعتى است اقتدا كند، بايد در ركعت دوم نمازش كه ركعت سوم امام است پس از دو سجده بنشيند، و تشهد را به مقدار واجب بخواند و برخيزد، و چنانچه براى گفتن سه مرتبه تسبيحات وقت ندارد، بايد يك مرتبه بگويد و در ركوع خود را به امام برساند.
(مسأله 1395): اگر در حال قيام ركعت سوم يا چهارم امام اقتدا كند، بايد حمد و سوره را بخواند، و اگر براى سوره وقت ندارد، بايد حمد را تمام كند و در ركوع خود را به امام برساند. و اگر بداند با اقتدا كردن و خواندن حمد به ركوع امام نمىرسد، بنابر احتياط واجب بايد صبر كند تا امام به ركوع رود سپس اقتدا نمايد، و اگر در ركوع به امام نرسد، بنابر احتياط واجب حمد را تمام كند و پس از ركوع در سجده به امام برسد، و نماز را دوباره بخواند.
(مسأله 1396): كسى كه مىداند اگر سوره يا قنوت را تمام كند به ركوع امام نمىرسد چنانچه عمدى سوره يا قنوت را بخواند و به ركوع نرسد، نمازش محل اشكال است، و احتياط كند به متابعت، و نماز را دوباره هم بخواند.
(مسأله 1397): كسى كه مطمئن است با شروع سوره يا تمام كردن آن به