(مسأله 706): اگر نمىتواند وضو بگيرد يا غسل كند، و مى داند كه عذرش بر طرف نمىشود يا احتمال نمىدهد كه بر طرف شود، مىتواند نمازهاى قضاى خود را با تيمم بخواند، ولى اگر بعدا عذرش بر طرف شد بايد دوباره آنها را با وضو يا غسل بخواند.
(مسأله 707): كسى كه نمىتواند وضو بگيرد يا غسل كند، جايز است نمازهاى مستحبى مانند نافله هاى شبانه روز را كه وقت معين دارد با تيمم بخواند، ولى اگر احتمال دهد كه تا آخر وقت آنها، عذرش بر طرف مىشود، احوط آن است كه آنها را در اول وقتشان بجا نياورد.
(مسأله 708): كسى كه احتياطا غسل جبيره اى و تيمم نموده و نماز خوانده; چنانچه پس از نماز حدث اصغر از او سر زند مانند بول كردن، بايد براى نمازهاى بعدى بنابر احتياط واجب دوباره بين تيمم بدل از غسل و وضو جمع كند، و اگر پيش از نماز محدث شده بين وضو و تيمم جمع نمايد.
(مسأله 709): اگر به سبب نداشتن آب يا عذر ديگرى تيمم كند، پس از بر طرف شدن عذر، تيمم او باطل مىشود.
(مسأله 710): چيزهائى كه وضو را باطل مىكند تيمم بدل از وضو را هم باطل مىكند، و چيزهائى كه غسل را باطل مىنمايد، مبطل تيمم بدل از آن نيز هست.
(مسأله 711): كسى كه نمىتواند غسل كند اگر چند غسل بر او واجب است كه يكى از آنها غسل جنابت باشد، جايز است يك تيمم بدل از آنها بنمايد، ولى بنابر احتياط بدل از هر غسل يك تيمم كند.
(مسأله 712): اگر نمىتواند غسل كند، و بخواهد عملى را كه براى آن غسل واجب است انجام دهد، بايد بدل از غسل تيمم نمايد، و اگر نمىتواند وضو بگيرد و بخواهد عملى را كه براى آن وضو واجب است انجام دهد، بايد بدل از وضو تيمم كند.
(مسأله 713): اگر بدل از غسل جنابت تيمم كند، لازم نيست براى نماز