گرفته و بدل از غسل تيمم كند، و چنانچه براى وضو هم وقت نيست بجاى وضو نيز تيمم كند، و اگر براى تيمم هم وقت ندارد نبايد نماز را بشكند بلكه نماز را به همان حال تمام كند و پس از وقت قضا نمايد، همچنين است اگر بين نماز استحاضه قليله او متوسطه يا كثيره شود.
(مسأله 418): اگر بين نماز خون بند بيايد و مستحاضه نداند كه در باطن هم قطع شده يا نه، چنانچه پس از نماز بفهمد به كلى قطع شده بوده، و وقت وسعت اين را دارد كه در حال پاكى دوباره نماز بخواند، لازم است به وظيفه اش عمل كند و دوباره نماز بخواند.
(مسأله 419): اگر استحاضه كثيره متوسطه شود، بايد براى نمازهاى بعدى وظيفه متوسطه را انجام دهد، مثلا اگر پيش از نماز ظهر استحاضه كثيره متوسطه شود بايد براى نماز ظهر وضو گرفته و غسل كند، و براى نماز عصر و مغرب و عشاء تنها وضو بگيرد، و اگر براى نماز ظهر غسل نكند و تنها به مقدار نماز عصر وقت دارد، بايد براى نماز عصر وضو گرفته و غسل نمايد، و اگر براى نماز عصر هم غسل نكند بايد براى نماز مغرب وضو بگيرد و غسل كند، و اگر براى آن هم غسل نكند و تنها به مقدار نماز عشاء وقت دارد بايد براى نماز عشاء وضو گرفته و غسل كند.
(مسأله 420): اگر پيش از هر نماز خون مستحاضه كثيره قطع شود و دوباره بيايد، بنابر احتياط واجب براى هر نماز بايد يك غسل و يك وضو انجام دهد.
(مسأله 421): اگر استحاضه كثيره قليله شود، بايد براى اولين نماز به وظيفه كثيره و براى نمازهاى بعدى به وظيفه قليله عمل كند. و نيز اگر استحاضه متوسطه قليله شود، بايد براى اولين نماز به وظيفه متوسطه و براى نمازهاى بعدى به وظيفه قليله عمل نمايد.
(مسأله 422): اگر مستحاضه يكى از كارهاى واجب بر خودش را ترك كند نمازش باطل است.