(مسأله 2675): اگر وارث ميت تنها چند عموى مادرى يا چند عمه مادرى، يا عمو و عمه مادرى باشند، ظاهر اين است كه مال به طور مساوى بين آنان قسمت مىشود، و احتياط به مصالحه ترك نشود.
(مسأله 2676): اگر وارث ميت عمو و عمه باشند، و برخى پدرى و برخى مادرى و برخى ديگر پدر و مادرى باشند، عمو و عمه پدرى ارث نمىبرند. و مشهور اين است كه اگر ميت يك عمو يا يك عمه مادرى دارد، مال را شش قسمت مىكنند يك قسمت را به عمو يا عمه مادرى، و بقيه را به عمو و عمه پدر و مادرى و در فرض نبودن آنها به عمو و عمه پدرى مىدهند. و اگر هم عمو و هم عمه مادرى دارد، مال را سه قسمت مىكنند، دو قسمت را به عمو و عمه پدر و مادرى مىدهند، و عموى پدر و مادرى دو برابر عمه پدر و مادرى مىبرد. و در فرض نبودن آنها به عمو و عمه پدرى و يك قسمت را به عمو و عمه مادرى مىدهند. و بعيد نيست كه در هر دو صورت عمو و عمه مادرى مانند عمو و عمه هاى ديگر باشند، و مال بين همه آنها به طور مساوى تقسيم شود، و بنابر احتياط واجب در تقسيم با يكديگر مصالحه كنند.
(مسأله 2677): اگر وارث ميت تنها يك دائى، يا يك خاله باشد همه مال به او مىرسد، و اگر هم دائى و هم خاله باشد و همه پدر و مادرى، يا پدرى يا مادرى باشند، مال به طور مساوى بين آنان قسمت مىشود، و احتياط واجب آن است كه با يكديگر مصالحه كنند.
(مسأله 2678): اگر وارث ميت تنها يك يا چند دائى و خاله مادرى، و دائى و خاله پدر و مادرى و دائى و خاله پدرى باشند، دائى و خاله پدرى ارث نمىبرد و مال را شش قسمت مىكنند، و بعيد نيست بقيه در تقسيم با همديگر مساوى باشند، و احتياط واجب است كه در تقسيم با يكديگر مصالحه كنند.
(مسأله 2679): اگر وارث ميت يك يا چند دائى، يا يك يا چند خاله، يا دائى و خاله و يك يا چند عمو و عمه باشد، مال را سه قسمت مىكنند، يك قسمت را دائى يا خاله يا هر دو، بقيه را عمو يا عمه يا هر دو مىبرد.