(مسأله 982): در ركعت سوم و چهارم نماز مىتواند تنها يك حمد بخواند، يا يك بار تسبيحات اربع بگويد، يعنى يك مرتبه بگويد: سبحان الله، والحمد لله، ولا إله إلا الله، والله أكبر و احوط آن است كه سه مرتبه بگويد، و در نماز فرادى بهتر است در هر دو ركعت تسبيحات بخواند، و مأموم در نمازهاى جهريه بنابر احتياط واجب تسبيحات بخواند.
(مسأله 983): در تنگى وقت بايد تسبيحات اربع را يك بار بگويد.
(مسأله 984): بر مرد و زن واجب است كه در ركعت سوم و چهارم نماز، حمد يا تسبيحات را آهسته بخوانند.
(مسأله 985): اگر در ركعت سوم و چهارم حمد بخواند، بنابر احتياط واجب بايد بسم الله آن را هم آهسته بگويد.
(مسأله 986): كسى كه نمىتواند تسبيحات را ياد بگيرد يا درست بخواند بايد در ركعت سوم و چهارم حمد بخواند.
(مسأله 987): اگر در دو ركعت اول نماز به خيال اين كه در دو ركعت آخر است تسبيحات بگويد، چنانچه پيش از ركوع بفهمد، بايد حمد و سوره را بخواند، و پس از نماز سجده سهو بجا آورد; و اگر در ركوع يا پس از آن بفهمد، نمازش صحيح است، و پس از نماز احتياطا براى ترك حمد و سوره سجده سهو كند.
(مسأله 988): اگر در دو ركعت آخر نماز به خيال اين كه در دو ركعت اول است حمد بخواند، هر گاه پيش از ركوع بفهمد، بايد تسبيحات را بخواند، و پس از نماز سجده سهو كند; و اگر در ركوع يا پس از آن بفهمد، نمازش صحيح است، و احتياطا پس از نماز سجده سهو كند.
(مسأله 989): اگر در ركعت سوم يا چهارم مىخواست حمد بخواند تسبيحات به زبانش آمد، يا مىخواست تسبيحات بخواند حمد به زبانش آمد، بايد آن را رها كند و دوباره حمد يا تسبيحات را بخواند، ولى اگر قصدش خواندن همان است كه به زبان جارى كرده هر چند به سبب عادت باشد مىتواند همان را تمام كند و نمازش صحيح است.