به صورت اولش در آورد، و چنانچه قيمت آن به سبب تغيير دادن از اولش كمتر شود، بايد تفاوت آن را به صاحبش بدهد.
(مسأله 2478): اگر در زمينى كه غصب كرده زراعت كند، يا درخت بنشاند، زراعت و درخت و ميوه آن مال خود او است، و چنانچه صاحب زمين راضى نباشد كه زراعت و درخت در زمين او بماند، غاصب بايد فورى زراعت يا درخت خود را هر چند ضرر نمايد از زمين بكند، و نيز بايد اجاره زمين را در مدتى كه زراعت و درخت در آن بوده به صاحب زمين بدهد، و خرابيهائى را كه در زمين پيدا شده درست كند، مثلا جاى درختها را پر نمايد. و اگر به سبب اينها قيمت زمين از اولش كمتر شود بايد تفاوت آن را هم بدهد، و نمى تواند صاحب زمين را مجبور كند كه زمين را به او بفروشد يا اجاره دهد، و نيز صاحب زمين نمىتواند او را مجبور كند كه درخت يا زراعت را به او بفروشد.
(مسأله 2479): اگر مالك زمين راضى شود كه زراعت و درخت در زمين او بماند، لازم نيست غاصب درخت و زراعت را بكند، ولى بايد اجاره آن زمين را از هنگام غصب تا وقتى كه مالك زمين راضى شده بدهد.
(مسأله 2480): اگر چيزى كه غصب كرده از بين برود، چنانچه مانند گاو و گوسفند باشد كه از جهت خصوصيات شخصى قيمت آن در نظر عقلا با قيمت رأس ديگر فرق دارد، بايد قيمت آن را بدهد، و اگر قيمت بازار آن فرق كرده باشد، بايد قيمت وقتى كه تلف شده را بپردازد، و احتياط واجب آن است كه بالاترين قيمتى را كه از زمان غصب تا زمان تلف داشته بدهد.
(مسأله 2481): اگر چيزى را كه غصب كرده و از بين رفته مانند گندم و جو باشد، كه قيمت افرادش از جهت خصوصيات شخصيه با هم فرق ندارد، بايد مانند همان چيزى را كه غصب كرده بدهد ولى چيزى را كه مىدهد بايد خصوصيات نوعى و سنخيش مانند چيزى باشد كه آن را غصب كرده و از بين رفته است، مثلا اگر از نوع اعلاى برنج غصب كرده نمىتواند از نوع پست تر بدهد.
(مسأله 2482): اگر مالى كه غصب كرده مانند گوسفند باشد و از بين برود،