گرفته باشد چه مجانى سر بريده باشد، بايد قيمت آن را به صاحبش بدهد.
(مسأله 2134): اگر حيوان يا وسيله نقليه اى را اجاره كند و معين نمايد كه چقدر بار بر آن بگذارد، چنانچه بيشتر از آن مقدار بار كند و آن حيوان يا وسيله نقليه از بين برود يا معيوب شود ضامن است، و هم چنين است اگر مقدار بار را معين نكرده باشند و بيشتر از معمول بار كند، و در هر دو صورت اجرت زيادى را بر حسب معمول نيز بايد بدهد.
(مسأله 2135): حيوانى كه براى بردن بار شكستنى اجاره شده اگر بلغزد، يا رم كند و بار را بشكند، صاحب حيوان ضامن نيست، ولى اگر به سبب زدن و مانند آن كارى كند كه حيوان زمين بخورد و بار را بشكند ضامن است.
(مسأله 2136): اگر كسى بچه اى را ختنه كند و آن بچه بميرد ضامن است، خواه مقدارى كه بريده بيشتر از معمول باشد يا نه، و اما اگر ضررى به آن بچه برسد چنانچه بيشتر از معمول بريده باشد ضامن است، و اگر بيشتر از معمول نبريده باشد ضمان محل اشكال، و احوط رجوع به صلح است.
(مسأله 2137): اگر طبيب به دست خود به مريض دوا بدهد، يا درد او را بگويد و براى آن دوا ذكر كند، چنانچه در معالجه خطا نمايد و به مريض ضررى برسد يا بميرد، طبيب ضامن است، ولى اگر بگويد اين دوا براى اين مرض فائده دارد و ضررهاى آن را نيز بگويد و با خوردن دوا ضررى به مريض برسد يا بميرد طبيب ضامن نيست.
(مسأله 2138): هر گاه طبيب به مريض بگويد كه اگر ضررى به تو برسد ضامن نيستم، چنانچه دقت و احتياط خود را بكند و به مريض ضررى برسد، يا بميرد طبيب هر چند به دست خود دوا داده باشد ضامن نيست.
(مسأله 2139): اجاره كننده و اجاره دهنده، مى توانند با رضايت يكديگر معامله را بهم بزنند، و نيز اگر در اجاره شرط كنند كه هر دو يا يكى از آنان داراى حق بهم زدن معامله باشند، مىتوانند طبق قرار، اجاره را بهم بزنند.
(مسأله 2140): اگر اجاره دهنده يا اجاره كننده بفهمد كه مغبون شده است