(مسأله 1992): خريد و فروش روغنهاى غير حيوانى كه از كشورهاى غير اسلامى مىآورند اگر نجس بودن آنها معلوم نباشد اشكال ندارد، و روغنى را كه از حيوان پيش از جان دادن آن مىگيرند نجس است، و روغنى كه پس از جان دادن آن مىگيرند، هر گاه به دستور شرع كشته شده پاك و حلال است، و گر نه محكوم به نجاست است، و خريدن و خوردن آن حرام است، و بر فروشنده لازم است كيفيت را به مشترى بفهماند.
(مسأله 1993): اگر روباه و مانند آن را به غير دستور شرعى كشته باشند، يا خودش مرده باشد، خريد و فروش پوست آن حرام و معامله آن باطل است.
(مسأله 1994): گوشت و پيه و پوست و چرم حيوان و مانند آن، كه از كشورهاى غير اسلامى، و يا از كشورهاى اسلامى كه وارداتشان از كشورهاى غير اسلامى است; مىآورند، محكوم به نجاست، و خريد و فروش آن محكوم به حرمت و بطلان است.
(مسأله 1995): روغنى كه پس از جان دادن حيوان از آن گرفته شده يا چرمى كه از دست مسلمان گرفته شود و شخص بداند كه آن مسلمان آن را از دست كافر گرفته و تحقيق نكرده كه از حيوانى است كه به دستور شرع كشته شده يا نه، خريد و فروشش جايز نيست و محكوم به نجاست است.
(مسأله 1996): معامله مشروبات مسكر حرام و باطل است.
(مسأله 1997): فروختن مال غصبى حرام، و تا صاحبش امضا نكند محكوم به بطلان است، و فروشنده بايد پولى را كه از خريدار گرفته به او برگرداند.
(مسأله 1998): كسى كه قصدش اين باشد كه پول جنسى را كه مىخرد ندهد، يا از پول حرام بدهد، معامله اش محل اشكال است.
(مسأله 1999): خريد و فروش آلات لهو - مانند تار و ساز - حرام است، و بنابر احتياط سازهاى كوچك كه بازيچه بچه هاست نيز آن حكم را دارد، ولى آلات مشتركه مانند راديو و ضبط صوت چنانچه به قصد استعمال در حرام نباشد، خريد و فروش آن اشكال ندارد.