روز چنان كه گذشت.
(مسأله 1497): اگر با اجير شرط شود كه عمل را به طور خاصى انجام دهد، بايد همان طور بجا آورد، و اگر با او شرط نشود بايد در آن عمل، به تكليف خود رفتار نمايد. و احتياط مستحب آن است كه از وظيفه خودش و ميت هر كدام كه به احتياط نزديكتر است به آن عمل كند، مانند اين كه وظيفه ميت گفتن سه بار تسبيحات اربع بوده و تكليف او يك بار است، پس سه بار بگويد.
(مسأله 1498): اگر با اجير شرط نشود كه نماز را با چه مقدار از مستحبات آن بخواند، بايد مقدارى از مستحبات نماز را كه معمول است بجا آورد.
(مسأله 1499): اگر موجر چند نفر را براى نماز قضاى ميت اجير كند، بهتر و احوط آن است كه براى هر كدام آنها وقتى را معين نمايد.
(مسأله 1500): اجيرى كه اجير شده نمازهاى ميت را در مدت معينى - مانند يك سال - بخواند، و پيش از پايان آن مدت بميرد، بايد براى نمازهائى كه مىدانند يا احتمال مىدهند نخوانده ديگرى را اجير نمايند.
(مسأله 1501): اجير براى نمازهاى ميت، اگر پيش از خواندن همه نمازها بميرد، و اجرت همه آنها را گرفته باشد، چنانچه شرط كرده باشند كه همه نمازها را خودش بخواند و مى توانسته، اجاره صحيح، و بايد اجرت مقدارى را كه نخوانده از مال او به ولى ميت بدهند، مانند اين كه نصف آنها را نخوانده بايد نصف پولى را كه گرفته از مال او به ولى ميت بدهند; و اگر شرط نكرده باشند و مستأجر نسبت به باقيمانده اجاره را فسخ نكند، بايد ورثه از مال ميت اجير كنند، و اگر مال ندارد پرداخت دين او از مال ورثه لازم نيست، ولى براى بر و نيكى به والدين و جلوگيرى از عقوق، دين را ادا كنند.
(مسأله 1502): اجيرى كه پيش از خواندن همه نمازهاى ميت مرده و خودش هم نماز قضا دارد، بايد اجرت نمازهائى كه اجير بوده به ورثه برگردانند، يا با اجازه ورثه براى آنها استيجار كنند، چه آن كه دين مردم مقدم است، و باقيمانده يا ثلث تركه را به مصرف نماز خودش برسانند.