ولى اگر سهوى كلمه اى يك حرفى يا بيشتر بگويد، هر چند كلمه معنى دار باشد نمازش باطل نمىشود، اما بايد پس از نماز سجده سهو كند چنانچه مىآيد.
(مسأله 1106): سرفه كردن و آروق زدن و آه كشيدن در نماز اشكال ندارد، ولى گفتن عمدى آخ، آه و مانند آن، نماز را باطل مىكند.
(مسأله 1107): اگر كلمه ذكرى را به قصد ذكر بگويد، مانند اين كه به قصد ذكر بگويد الله اكبر، و هنگام گفتن آن صدا را بلند كند كه چيزى را به ديگرى بفهماند اشكال ندارد، ولى اگر به قصد اين كه چيزى به كسى بفهماند كلمه اى را به قصد ذكر بگويد اشكال دارد.
(مسأله 1108): خواندن قرآن در نماز، به جز چهار آيه اى كه سجده واجب دارد، و نيز دعا كردن در نماز اشكال ندارد، ولى احتياط آن است كه در نماز فريضه به غير عربى دعا نكند.
(مسأله 1109): اگر چيزى از حمد و سوره و ذكرهاى نماز را عمدى و بدون قصد جزئيت يا احتياطا چند بار بگويد اشكال ندارد، مگر اين كه به حد وسواس برسد كه نماز باطل است.
(مسأله 1110): در حال نماز، نبايد به ديگرى سلام كند، و اگر ديگرى به او سلام كرد، بنابر احتياط واجب بايد مانند سلام او جواب دهد، مثلا اگر گفته:
سلام عليكم، در جواب بگويد: سلام عليكم; ولى در جواب عليكم السلام، احتياط آن است كه بگويد سلام عليكم.
(مسأله 1111): جواب سلام را چه در نماز و چه در غير نماز بايد فورى بگويد، و اگر فراموش كند يا عمدى جواب سلام را به اندازه اى طول دهد كه اگر جواب گويد، جواب آن سلام شمرده نمىشود، چنانچه در نماز باشد، نبايد جواب دهد، و اگر در نماز نباشد جواب دادن واجب نيست.
(مسأله 1112): در غير نماز بايد جواب سلام را طورى بگويد كه سلام كننده بشنود، ولى اگر سلام كننده ناشنوا باشد، يا پس از سلام به سرعت بگذرد، چنانچه معمولى جواب او را بدهد كافى است، و در صورت امكان با حركت لب و