قرض الحسنه مىدهد، چون براى تشويق مردم از خودش مىدهد حلال است.
(مسأله 2737): اگر چيزى را به صنعتگرى بدهند كه درست كند و صاحب آن نيايد آن را ببرد، چنانچه صنعتگر جستجو كند و از يافتن صاحب آن نا اميد شود، بايد آن را به نيت صاحبش به فقير صدقه بدهد، و احوط اين است كه از حاكم شرع اجازه بگيرد.
(مسأله 2738): سينه زدن در كوچه و بازار در عزادارى اهل بيت عصمت و طهارت (عليهم السلام) با اين كه زنها عبور مىكنند اشكال ندارد، ولى بنابر احتياط سينه زن بايد پيراهن بپوشد، و نيز اگر جلو جمعيت عزادار بيرق و مانند آن ببرند، مانعى ندارد، اما نبايد آلات لهو به كار ببرند، همچنين تعزيه و شبيه خوانى اگر همراه با آلات لهو مانند طبل و شيپور و سنج نباشد، و غنا و اشعار دروغ نخوانند و مردان لباس زنان نپوشند اشكال ندارد.
(مسأله 2739): گذاشتن دندان طلا و دندانى كه روكش طلا دارد براى زنان جايز است، و براى مردان اگر زينت نباشد جايز است.
(مسأله 2740): استمناء - يعنى اين كه شخص با خود يا ديگرى غير زن و كنيزى كه وطى آن جايز است به جز جماع كارى كند كه منى از او در آيد - حرام است، و عرق او عرق جنب از حرام مىباشد كه نماز خواندن با آن جايز نيست، و نيز غسل او با آب گرم محل اشكال است، چنان كه در مسائل نجاسات گذشت.
(مسأله 2741): تراشيدن ريش در حال اختيار بنابر احتياط لازم حرام است، و همين طور است ماشين كردن آن اگر مانند تراشيدنش باشد.
(مسأله 2742): احتياط واجب آن است كه ولى بچه پيش از بالغ شدن بچه وى را ختنه نمايد، و اگر او را ختنه نكرد، پس از بلوغ بر خود بچه واجب است.
(مسأله 2743): اگر پدر و مادر فقير باشند و نتوانند كاسبى كنند، فرزند آنان چنانچه بتواند بايد خرجى آنان را بدهد.
(مسأله 2744): اگر كسى فقير باشد و نتواند كاسبى كند پدر او بايد خرجى او را بدهد; و اگر پدر ندارد، يا نمىتواند خرجى او را بدهد، چنانچه فرزندى