(بى شك مصطفى صلى الله عليه و آله و سلم شهر علم است و او در آن شهر است كه هر كه از آن در وارد شود به شهر رسد).
(و هر دو ديدگان همه عوالمند، على عليه السلام دست چپ و احمد صلى الله عليه و آله و سلم دست راست آنهاست).
7 - فخر رازى گويد: هر كس كه از احوال عالم غيب آگاه تر است دلش قوى تر و ناتوانيش كمتر است. و از همين رو على بن ابى طالب - كرم الله وجهه - فرمود:
(به خدا سوگند كه من در قلعه خيبر را نه به نيروى جسمانى كه به نيروى الهى از جاى در آوردم)، زيرا على - كرم الله وجهه - در آن وقت نظرش از عالم اجساد بريده بود و فرشتگان با انوار عالم كبريا ظهور نموده بودند، از اين رو روحش تقويت يافت و همرنگ جواهر ارواح ملكى شد و پرتوهاى عالم قدس و عظمت در او تابيد، و به همين دليل قدرتى براى او حاصل گشت كه بدان سبب بر كارهايى قدرت يافت كه ديگران بر انجام آن قادر نبودند. هر بنده اى نيز همين گونه است، هر گاه در مقام بندگى مواظبت بر طاعات نمايد به همان مقامى خواهد رسيد كه خداوند مىفرمايد: (من گوش و چشم او خواهم شد)، و هر گاه نور جلال خدا گوش او شود او دور و نزديك را مى شنود، و اگر همان نور چشم او شود دور و نزديك را مى بيند، و اگر آن نور دست او شود قدرت بر تصرف در كارهاى سخت و آسان و دور و نزديك مى يابد. (1) 8 - حكيم سبزوارى رحمه الله گويد:
ويقوي العمال فالهيولى * تنقاد خلعا شاء أو حلولا فيقلب الهوا ويحدث المطر * يبدئ طوفانا يبيد من فجر يطيعه العنصر طاعة الجسد * للنفس فالكل كجسمه يعد