و توان بر پاسخ اين همه پرسش را ندارد مگر كسى كه به نيرويى خدايى و قدرتى الهى مؤيد بوده و روح الامين در قلب او دميده، و علوم اولين و آخرين را آموخته و منبع علم و حكمت و سرچشمه كمال و معرفت گشته باشد و او اميرمؤمنان، رئيس و پيشواى دين، وارث علم پيامبران، مطلوب طالبان و حلال مشكلات سائلان است، بنابر اين كسى جز آدم جاهل بى خرد خود را در اين منصب قرار نمى دهد، و جز شخص سرگردان غافل مدعى اين مقام براى خود نمى شود...
ابو بصير از امام باقر عليه السلام روايت كرده كه فرمود: از على عليه السلام درباره علم پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم پرسش شد، فرمود: علم پيامبر علم همه پيامبران و علم امور گذشته و علم امور آينده تا روز قيامت است. آن گاه فرمود: سوگند به آن كه جانم به دست او است، همانا من علم پيامبر و علم گذشته و علم آينده كه از حال تا روز قيامت خواهد بود همه را مى دانم. (1) رواياتى چند درباره سلونى از جمله دلائل بر افضليت آن حضرت همين است كه فرموده: سلونى قبل ان تفقدونى، و ما چند روايت در اين زمينه مى آوريم:
1 - فرمود: مرا از راههاى آسمانها بپرسيد، زيرا كه من به آنها از راههاى زمين داناترم. جبرئيل عليه السلام در چهره مردى ناشناس آمد و گفت: اگر راست مى گويى، مرا خبر ده كه جبرئيل كجاست؟ حضرت نظرى به راست و چپ آسمان و زمين افكند و فرمود: او را در آسمان و [ساير نقاط] زمين نديدم، شايد خود تو باشى. (2)