شناختى و معتقد شدى و به تواضعت براى خدا كه خداوند به پاداش آن تو را به خدمت كردن من به تو مشرف داشت كه با آرامش كامل دست خود را بشويى همان طور كه اگر قنبر آب مى ريخت مىشستى. آن مرد چنين كرد، چون فارغ شد ابريق را به محمد بن حنفيه داد و فرمود: پسرم، اگر اين فرزند تنها بدون پدرش نزد من بود خودم آب بر دستش مىريختم ولى خداوند نمى خواهد كه ميان پدر و پسر در يك جا مساوات برقرار شود، اينك كه پدر بر دست پدر آب ريخت پسر هم بر دست پسر آب بريزد! محمد بن حنفيه آب بر دست پسر ريخت. (آن گاه امام عسكرى عليه السلام فرمود) پس هر كه در اين مورد از على عليه السلام پيروى كند به راستى شيعه است.
2 - امام صادق عليه السلام فرمود: امير مؤمنان عليه السلام هيزم جمع مى كرد و آب از چاه مى كشيد و جارو مى زد، و فاطمه عليها السلام آرد و خمير مى ساخت و نان مىپخت.
3 - در كتاب (ابانه) ابن بطه و (فضائل) احمد آمده: آن حضرت در كوفه خرما خريد و آن را در كنار عباى خود گرفت و با خود برد، مردم دويدند كه آن را بگيرند و گفتند: اى اميرمؤمنان ما آن را مى بريم، فرمود: صاحب عيال، خود به حمل آن شايسته تر است.
4 - ابو طالب مكى در (قوت القلوب) گويد: على عليه السلام خرما و نمك را به دست خود حمل مى كرد و مى فرمود:
لاينقص الكامل من كماله * ما جر من نفع الى عياله (از كمال آدمى نمىكاهد كه منافعى را براى عيالش حمل كند و با خود ببرد).
5 - زيد بن على گويد: آن حضرت در پنج مورد كفشهاى خود را به دست مى گرفت و پا برهنه راه مى رفت: روز عيد فطر، روز عيد قربان، روز جمعه (هر سه روز هنگام حركت براى نماز)، براى عيادت بيماران و در تشييع جنازه، و