تمام بخواند.
مسأله 1317 - حمله دار - مثل كسى كه براى رساندن حاجى ها به مكه مسافرت مى كند - چنانچه شغلش مسافرت باشد، بايد نماز را تمام بخواند، و اگر شغلش مسافرت نباشد و مدت سفر او هم كم باشد - مانند آن كه سفرش مثلا با هواپيما باشد - بايد شكسته بخواند، ولى اگر مدت سفر او زياد باشد احتياط واجب آن است كه هم شكسته و هم تمام بخواند.
مسأله 1318 - كسى كه شغل او حمله دارى است و مثلا حاجى ها را از راه دور به مكه مى برد، چنانچه تمام سال يا قسمت عمده ء سال را در راه باشد، بايد نماز را تمام بخواند.
مسأله 1319 - كسى كه در مقدارى از سال شغلش مسافرت است - مثل راننده اى كه فقط تابستان يا زمستان اتومبيل خود را كرايه مى دهد - بايد در آن سفرى كه كار اوست در آن قسمت از سال نماز را تمام بخواند، و احتياط مستحب آن است كه هم تمام و هم شكسته بخواند.
مسأله 1320 - راننده و دوره گردى كه در دو سه فرسخى شهر رفت و آمد مى كند، چنانچه اتفاقا سفر شرعى برود، بايد نماز را شكسته بخواند.
مسأله 1321 - چاروا دارى كه شغلش مسافرت است، اگر ده روز يا بيشتر در وطن خود بماند - چه از اول قصد ماندن ده روز را داشته باشد يا بدون قصد بماند - بايد در سفر اولى كه بعد از ده روز مى رود نماز را شكسته بخواند، ولى كسان ديگرى كه شغلشان سفر است يا شغلشان در سفر است، احتياط واجب آن است كه در آن سفر جمع كنند بين شكسته و تمام.
مسأله 1322 - چاروا دارى كه شغلش مسافرت است، اگر در غير وطن خود ده روز يا بيشتر بماند، چنانچه از اول قصد ماندن ده روز داشته باشد، در سفر اولى كه بعد از ده روز مى رود بايد نماز را شكسته بخواند، ولى كسان ديگرى كه شغلشان سفر يا شغلشان در سفر است، احتياط واجب آن است كه در آن سفر جمع كنند بين شكسته و تمام.