فراموشى باشد، نمازش اشكال ندارد.
و كسى كه مى خواهد روزه بگيرد، اگر پيش از اذان صبح، نماز وتر بخواند، و تشنه باشد، چنانچه بترسد كه اگر نماز را تمام كند صبح شود، در صورتى كه آب رو به روى او در دو يا سه قدمى باشد مى تواند در بين نماز آب بياشامد، اما بايد كارى كه نماز را باطل مى كند، مثل روگرداندن از قبله انجام ندهد.
مسأله 1163 - اگر در بين نماز، غذايى را كه در دهان يا لاى دندانها مانده فرو ببرد، نمازش باطل نمى شود، و نيز اگر قند يا شكر و مانند اينها در دهان مانده باشد و در حال نماز كم كم آب شود و فرو رود اشكال ندارد.
(يازدهم) (از مبطلات نماز) شك در ركعتهاى نماز دو ركعتى - مانند نماز صبح و نماز مسافر - يا سه ركعتى، يا در دو ركعت اول نمازهاى چهار ركعتى است، در صورتى كه نماز گزار در حال شك باقى بماند.
(دوازدهم) (از مبطلات نماز) آن است كه ركن نماز را عمدا يا سهوا كم كند، يا چيزى را كه ركن نيست عمدا كم يا زياد نمايد، مگر اين كه جاهل قاصر باشد، و اگر ركوع يا دو سجده ء از يك ركعت را عمدا يا سهوا زياد كند، نمازش باطل مى شود، ولى زياد كردن تكبيرة الاحرام سهوا مبطل نماز نيست، و بطلان نماز به زيادى عمدى آن از جاهل قاصر محل اشكال است.
مسأله 1164 - اگر بعد از نماز شك كند كه در بين نماز كارى كه نماز را باطل مى كند انجام داده يا نه، نمازش صحيح است.
چيزهايى كه در نماز مكروه است مسأله 1165 - مكروه است در نماز صورت را كمى به طرف راست يا چپ بگرداند، به طورى كه نگويند روى خود را از قبله گردانده، و اگر نه نماز باطل است چنان كه گذشت.
و نيز مكروه است در نماز چشمها را، هم بگذارد يا به طرف راست و چپ بگرداند، و با ريش و دست خود بازى كند، و انگشتها را داخل هم نمايد، و آب