مسأله 1922 - اگر طلا و نقره اى كه دارد خوب و بد داشته باشد، مى تواند زكات هر كدام از خوب و بد را از خود آن بدهد، ولى بهتر است زكات همهء آنها را از طلا و نقره ء خوب بدهد، و احتياط واجب آن است كه زكات همهء آنها را از قسمت بد ندهد.
مسأله 1923 - پول طلا و نقره اى كه بيشتر از اندازه ء معمول فلز ديگر دارد، اگر به آن پول طلا و نقره بگويند و خالصش هم به حد نصاب برسد، زكات به آن تعلق مى گيرد، و همچنين بنابر احتياط واجب در صورتى كه خودش به حد نصاب برسد و خالصش به حد نصاب نرسد، ولى اگر به آن پول طلا و نقره نگويند، هر چند خالصش به حد نصاب برسد، اقوى آن است كه زكات به آن تعلق نمى گيرد.
مسأله 1924 - اگر طلا و نقره اى كه دارد به مقدار معمول فلز ديگر با آن مخلوط باشد، نمى تواند زكات آن را از طلا و نقره اى كه بيشتر از معمول فلز ديگر دارد بدهد، ولى اگر به قدرى بدهد كه يقين كند كه طلا و نقره ء خالصى كه در آن است به اندازه ء زكاتى مى باشد كه بر او واجب است اشكال ندارد، و همچنين در صورتى كه قيمت آن به اندازه ء زكاتى باشد كه بر او واجب است و از بابت قيمت زكات واجب بدهد.
زكات شتر و گاو و گوسفند مسأله 1925 - زكات شتر و گاو و گوسفند غير از شرطهايى كه گذشت، دو شرط ديگر نيزدارد:
(اول) آن كه حيوان در تمام سال بى كار باشد، ولى اگر در تمام سال يكى دو روز هم كار كرده باشد اقوى آن است كه زكات به آن تعلق مى گيرد.
(دوم) آن كه در تمام سال از علف بيابان بچرد، پس اگر تمام سال يا مقدارى از آن علف چيده شده بخورد، يا از زراعتى كه ملك او يا ملك كس ديگر است بچرد، زكات ندارد، ولى اگر در تمام سال يك روز يا دو روز از علف مالك بخورد، اقوى آن است كه زكات به آن تعلق مى گيرد.