كه بدن را دفعة در آب فرو برده است.
مسأله 374 - در غسل ارتماسى، بنابر احتياط بايد هنگام فرو بردن اول جزء بدن در آب تا آخر جزء نيت غسل داشته باشد.
مسأله 375 - اگر بعد از غسل ارتماسى بفهمد كه به مقدارى از بدن آب نرسيده است - جاى آن را بداند يا نداند - بايد دوباره غسل كند.
مسأله 376 - اگر براى غسل ترتيبى وقت ندارد ولى براى ارتماسى وقت دارد بايد غسل ارتماسى كند.
مسأله 377 - كسى كه براى حج يا عمره احرام بسته نمى تواند غسل ارتماسى كند، و حكم غسل ارتماسى شخص روزه دار در مسألهء " 1625 " ذكر شده است.
احكام غسل كردن مسأله 378 - در غسل ارتماسى يا ترتيبى پاك بودن تمام بدن پيش از غسل لازم نيست، بلكه اگر به فرو رفتن در آب يا ريختن آب - در صورتى كه آب معتصم باشد - به قصد غسل بدن پاك شود غسل صحيح است، و آب معتصم آبى است كه به ملاقات با نجس نجس نشود، مانند آب باران و كر و جارى.
مسأله 379 - كسى كه از حرام جنب شده غسل او با آب گرم اگر چه عرق كند صحيح است، و احتياط مستحب آن است كه با آب سرد غسل كند.
مسأله 380 - اگر در غسل جايى از بدن نشسته بماند، چنانچه غسل ارتماسى باشد باطل است، و اگر ترتيبى باشد حكم آن در مسألهء " 371 " گذشت، و در هر حال شستن آنچه كه عرفا باطن شمرده مى شود - مثل توى گوش و بينى - واجب نيست.
مسأله 381 - جايى را كه شك دارد از ظاهر بدن است يا از باطن آن، چنانچه قبلا از ظاهر بوده بايد بشويد و اگر قبلا از ظاهر نبوده شستن آن لازم نيست، و در صورتى كه حالت سابقه معلوم نيست - بنابر احتياط واجب - بشويد.
مسأله 382 - اگر سوراخ جاى گوشواره و مانند آن به قدرى گشاد باشد كه داخل