" احكام ارث " مسأله 2792 - كسانى كه به واسطهء نسب ارث مى برند سه طبقه هستند:
(طبقهء اول) پدر و مادر و اولاد ميت است و با نبودن اولاد، اولاد اولاد هرچه پايين روند، هر كدام آنان كه به ميت نزديكتر است ارث مى برد، و تا يك نفر از اين طبقه هست طبقهء دوم ارث نمى برند.
(طبقهء دوم) جد يعنى پدر بزرگ و جده يعنى مادر بزرگ و خواهر و برادر است، و با نبودن برادر و خواهر، اولاد ايشان هر كدام آنان كه به ميت نزديكتر است ارث مى برد، و تا يك نفر از اين طبقه هست طبقهء سوم ارث نمى برند.
(طبقهء سوم) عمو و عمه و دايى و خاله و اولاد آنان است، و تا يك نفر از عموها و عمه ها و دايى ها و خاله هاى ميت زنده اند اولاد آنان ارث نمى برند، ولى اگر وارث ميت منحصر به يك عموى پدرى و يك پسر عموى پدر و مادرى باشد ارث به پسر عموى پدر و مادرى مى رسد و عموى پدرى ارث نمى برد، و در غير اين صورت احتياط واجب - خصوصا در صورتى كه با آنها دو دايى يا خاله باشد - آن است به مصالحه تمام شود.
مسأله 2793 - اگر عمو و عمه و دايى و خالهء خود ميت و اولاد آنان هر چه پايين روند نباشند، عمو و عمه و دايى و خالهء پدر و مادر ميت ارث مى برند و اگر اينها نباشند اولادشان ارث مى برند، و اگر اينها هم نباشند عمو و عمه و دايى و خالهء جد و جده ء ميت ارث مى برند، و اگر اينها هم نباشند اولادشان ارث مى برند.
مسأله 2794 - زن و شوهر به تفصيلى كه بعد خواهد آمد، از يكديگر ارث مى برند.