بلكه بايد صبر كند تا قنوت و تشهد امام تمام شود و بقيهء نماز را با او بخواند.
وظيفهء امام و مأموم در نماز جماعت مسأله 1488 - بنابر احتياط واجب، اگر مأموم يك مرد باشد طرف راست امام بايستد، و اگر يك مرد و يك زن يا يك مرد و چند زن باشند، مرد طرف راست امام بايستد و بقيه پشت سر امام، و اگر چند مرد و يك يا چند زن باشند، مردها پشت سر امام و زنها پشت سر مردها بايستند، و اگر يك يا چند زن باشد پشت سر امام بايستد، و در صورتى كه يك زن باشد، مستحب است پشت سر در طرف راست امام طورى بايستد كه جاى سجده اش محاذى زانو يا قدم امام باشد.
مسأله 1489 - اگر امام و مأموم هر دو زن باشند، احتياط واجب آن است كه همه رديف يكديگر بايستند و امام جلوتر از ديگران نايستد.
چيزهايى كه در نماز جماعت مستحب است مسأله 1490 - مستحب است امام در وسط صف بايستد، و اهل علم و كمال و تقوى در صف اول بايستند.
مسأله 1491 - مستحب است صفهاى جماعت منظم باشد، و بين كسانى كه در يك صف ايستاده اند فاصله نباشد، و شانهء آنان رديف يكديگر باشد.
مسأله 1492 - مستحب است بعد از گفتن (قد قامت الصلاة) مأمومين برخيزند.
مسأله 1493 - مستحب است امام جماعت حال مأمومى را كه از ديگران ضعيف تر است رعايت كند، و قنوت و ركوع و سجود را طول ندهد، مگر بداند همهء كسانى كه به او اقتدا كرده اند مايلند.
مسأله 1494 - مستحب است امام جماعت در حمد و سوره و ذكرهايى كه بلند مى خواند، صداى خود را به قدرى بلند كند كه ديگران بشنوند، ولى بايد بيش از اندازه صدا را بلند نكند.