حلال مى شود كه بتواند فرار كند يا پرواز نمايد، بنابر اين بچهء آهو كه نمى تواند فرار كند و بچهء كبك كه نمى تواند پرواز نمايد، با شكار كردن پاك و حلال نمى شود، و اگر آهو و بچه اش را كه نمى تواند فرار كند با يك تير شكار نمايد، آهو حلال و بچه اش حرام است.
مسأله 2650 - حيوان حلال گوشتى كه خون جهنده ندارد - مانند ماهى - اگر به غير دستورى كه براى حلال شدن آن خواهد آمد بميرد، پاك و خوردن آن حرام است.
مسأله 2651 - حيوان حرام گوشتى كه خون جهنده ندارد، مانند مار، با سر بريدن حلال نمى شود، ولى مرده و كشتهء آن پاك است.
مسأله 2652 - سگ و خوك به سر بريدن و شكار كردن پاك نمى شوند، و خوردن گوشت آنها هم حرام است، و حيوان حرام گوشتى را كه مانند گرگ و پلنگ درنده و گوشت خوار است، اگر به دستورى كه خواهد آمد سر ببرند يا با تير و مانند آن شكار كنند، پاك است، ولى گوشت آن حلال نمى شود، و اگر با سگ شكارى آن را شكار كنند، پاك شدن آن محل اشكال است.
مسأله 2653 - فيل و خرس و بوزينه را اگر به دستورى كه خواهد آمد سرببرند يا با تير و مانند آن شكار كنند پاك است ولى حيوانات كوچكى كه در داخل زمين زندگى مى كنند مانند موش، اگر خون جهنده داشته باشند و جلد قابل انتفاع نداشته باشند و سر آنها را ببرند يا آنها را شكار نمايند پاك نمى شوند، و اگر جلد قابل انتفاع داشته باشند پاك شدنشان محل اشكال است.
مسأله 2654 - اگر از شكم حيوان زنده بچهء مرده اى بيرون آيد يا آن را بيرون آورند، خوردن گوشت آن حرام است.
دستور سر بريدن حيوان مسأله 2655 - دستور سر بريدن حيوان آن است كه مرى كه مجراى طعام است، و حلقوم كه مجراى نفس است، و دو رگ محيط به حلقوم را - كه از اينها به چهار