و نواصب - يعنى كسانى كه دشمن يكى از ائمه (عليهم السلام) يا حضرت فاطمهء زهراء (عليها السلام) باشند - و كسى كه يكى از ضروريات دين را - مثل نماز و روزه - با علم به اين كه ضرورى دين است منكر شود، و اما اهل كتاب - يعنى يهود و نصارى - اقوى طهارت آنها است هر چند احوط اجتناب است.
مسأله 108 - تمام بدن كافر حتى مو و ناخن و رطوبتهاى او نجس است.
مسأله 109 - اگر پدر و مادر و جد و جده ء بچهء نابالغ كافر باشند آن بچه هم نجس است، مگر در صورتى كه مميز و مظهر اسلام باشد، و اگر يكى از اينها مسلمان باشد بچه پاك است مگر در صورتى كه مميز و مظهر كفر باشد.
مسأله 110 - كسى كه معلوم نيست مسلمان است يا نه محكوم به طهارت است، ولى احكام ديگر مسلمان را ندارد، مثلا نمى تواند زن مسلمان بگيرد و نبايد در قبرستان مسلمانان دفن شود.
مسأله 111 - شخصى كه به يكى از چهارده معصوم (عليهم السلام) از روى دشمنى دشنام دهد نجس است.
9 - شراب مسأله 112 - شراب ونبيذ مسكر نجس است، و در غير اين دو از مسكرات مايع بجز فقاع - كه حكم آن خواهد آمد - احتياط مستحب اجتناب است، و اگر مثل بنگ و حشيش روان نباشد پاك است اگر چه چيزى در آن بريزند كه روان شود.
مسأله 113 - الكل صنعتى كه براى رنگ كردن در و پنجره و ميز و صندلى و مصارف ديگر به كار مى برند، تمام اقسامش پاك است.
مسأله 114 - اگر انگور يا آب انگور به واسطهء پختن جوش بيايد، پاك ولى خوردن آن حرام است، و اگر به غير آتش جوش بيايد خوردن آن حرام و بنابر احتياط نجس است.
مسأله 115 - خرما ومويز و كشمش و آب آنها اگر چه جوش بيايند پاك و خوردن آنها حلال است.