اشكال ندارد.
مسأله 2137 - كسى كه جنسى را نسيه فروخته و براى گرفتن ثمن آن مدتى قرار داده، اگر مثلا بعد از گذشتن نصف مدت به خريدار بگويد: اين مقدار از ثمن را نقد بده و بقيه را به تو واگذار مى كنم، اشكال ندارد.
معاملهء سلف مسأله 2138 - معاملهء سلف آن است كه مشترى به پول نقد جنسى را كه در ذمه است بخرد، كه بعد از مدتى آن جنس را تحويل بگيرد، و اين معامله عكس نسيه است.
و اگر بگويد: اين پول را مى دهم كه مثلا بعد از شش ماه فلان جنس در ذمه را بگيرم، و فروشنده بگويد: قبول كردم، يا فروشنده پول را بگيرد و بگويد: فلان جنس در ذمه را فروختم كه بعد از شش ماه تحويل بدهم، معامله صحيح است.
مسأله 2139 - اگر طلا يا نقره را - چه پول باشد و چه غير پول - سلف بفروشد و عوض آن را طلا يا نقره بگيرد - چه پول باشد و چه غير پول - معامله باطل است، ولى اگر جنس يا پولى را كه از جنس طلا و نقره نيست، سلف بفروشد و عوض آن را جنس يا طلا يا نقره بگيرد - چه پول باشد و چه غير پول - معامله صحيح است.
شرايط معاملهء سلف مسأله 2140 - معاملهء سلف هفت شرط دارد:
(اول) خصوصياتى را كه قيمت جنس به واسطهء آنها فرق مى كند معين نمايند، و تعيين آنها به اندازه اى كه در عرف عام بگويند خصوصيات آن معلوم شده كافيست، و در اجناسى كه اوصاف و خصوصيات آنها به غير از ديدن معين نمى شود - مانند جواهرات و امثال آن - معاملهء سلف صحيح نيست.
(دوم) پيش از آن كه خريدار و فروشنده از هم جدا شوند، خريدار تمام