ندارد، ولى در صورتى كه به فروشنده به جنس ثمن بفروشد، نبايد به بيشتر از ثمن بفروشد، و فروختن اجناسى كه با وزن يا پيمانه فروخته مى شود، پيش از تحويل گرفتن آن جايز نيست، ولى اگر به بيشتر از سرمايه اش نفروشد مانعى ندارد.
مسأله 2142 - در معاملهء سلف اگر فروشنده جنسى را كه معامله كرده در موعدش بدهد، مشترى بايد قبول كند، و نيز اگر بهتر از آنچه معامله كرده بدهد و طورى باشد كه از همان جنس حساب شود، مشترى بايد قبول نمايد.
مسأله 2143 - اگر جنسى را كه فروشنده مى دهد پست تر از جنسى باشد كه معامله كرده، مشترى مى تواند قبول نكند.
مسأله 2144 - اگر فروشنده به جاى جنسى كه معامله كرده، جنس ديگرى بدهد، در صورتى كه مشترى راضى شود، اشكال ندارد.
مسأله 2145 - اگر جنسى را كه سلف فروخته، در موقعى كه بايد آن را تحويل دهد، ناياب شود و نتواند آن را تهيه كند، مشترى مى تواند صبر كند تا تهيه نمايد، يا معامله را به هم بزند و چيزى را كه داده پس بگيرد.
مسأله 2146 - اگر جنسى را بفروشد و قرار بگذارد كه بعد از مدتى تحويل دهد و ثمن آن را هم بعد از مدتى بگيرد، معامله باطل است.
فروش طلا و نقره به طلا و نقره مسأله 2147 - اگر طلا را به طلا و نقره را به نقره بفروشد، سكه دار باشند يا بى سكه، در صورتى كه وزن يكى از آنها زيادتر باشد، معامله حرام و باطل است.
مسأله 2148 - اگر طلا را به نقره يا نقره را به طلا بفروشد، معامله صحيح است، و لازم نيست وزن آنها مساوى باشد.
مسأله 2149 - اگر طلا يا نقره را به طلا يا نقره بفروشند، بايد فروشنده و خريدار پيش از آن كه از يك ديگر جدا شوند، جنس و عوض آن را به يكديگر تحويل دهند، و اگر هيچ مقدار از چيزى را كه معامله كرده اند تحويل ندهند، معامله باطل