مسأله 769 - اگر وقت نماز ادا وسعت داشته باشد، انسان مى تواند در بين نماز نيت را به نماز قضا برگرداند، ولى بايد برگرداندن نيت به نماز قضا ممكن باشد، مثلا اگر مشغول نماز ظهر است، در صورتى مى تواند نيت را به قضاى صبح برگرداند كه داخل ركوع ركعت سوم نشده باشد.
نمازهاى مستحب مسأله 770 - نمازهاى مستحبى زياد است، و آنها را نافله گويند، و بين نمازهاى مستحبى به خواندن نافله هاى شبانه روزى بيشتر سفارش شده، و آنها در غير روز جمعه سى و چهار ركعت مى باشند، كه هشت ركعت آن نافلهء ظهر، و هشت ركعت نافلهء عصر، و چهار ركعت نافلهء مغرب، و دو ركعت نافلهء عشاء، و يازده ركعت نافلهء شب، و دو ركعت نافلهء صبح مى باشد، و چون دو ركعت نافلهء عشاء را بنابر احتياط واجب بايد نشسته خواند، يك ركعت حساب مى شود.
و در روز جمعه بر شانزده ركعت نافلهء ظهر و عصر، چهار ركعت اضافه مى شود، و بنابر مشهور بهتر آن است كه شش ركعت آن وقت انبساط خورشيد، و شش ركعت وقت ارتفاع خورشيد، و شش ركعت قبل از زوال، و دو ركعت وقت زوال خوانده شود.
مسأله 771 - از يازده ركعت نافلهء شب، هشت ركعت آن بايد به نيت نافلهء شب، و دو ركعت آن به نيت نماز شفع، و يك ركعت آن به نيت نماز وتر خوانده شود، و دستور كامل نافلهء شب در كتابهاى دعا ذكر شده است.
مسأله 772 - نمازهاى نافله را مى شود نشسته خواند، ولى بهتر است دو ركعت نماز نافلهء نشسته را يك ركعت حساب كند، مثلا كسى كه مى خواهد نافلهء ظهر را كه هشت ركعت است نشسته بخواند، بهتر است شانزده ركعت بخواند، و اگر مى خواهد نماز وتر را نشسته بخواند، دو نماز يك ركعتى نشسته بخواند.
مسأله 773 - نافلهء ظهر و عصر را در سفر نبايد خواند، و خواندن نافلهء عشاء به قصد رجاء مانعى ندارد.