مسأله 984 - كسى كه مى تواند بايستد، اگر بترسد كه به واسطهء ايستادن مريض شود، يا ضررى به او برسد، مى تواند نشسته نماز بخواند، و اگر از نشستن هم بترسد، مى تواند خوابيده نماز بخواند.
مسأله 985 - اگر انسان احتمال بدهد كه تا آخر وقت مى تواند ايستاده نماز بخواند، بهتر است نماز را تأخير بيندازد، پس اگر نتوانست بايستد، در آخر وقت مطابق وظيفه اش نماز را به جا آورد، و همچنين كسى كه در اول وقت به پهلو يا خوابيده مى تواند نماز بخواند بهتر است نماز را تأخير بيندازد، و در آخر وقت مطابق وظيفه رفتار نمايد، و در صورتى كه اول وقت نماز را خوانده و آخر وقت برايش قدرت بر ايستادن يا نشستن پيدا شد، بايد نماز را دوباره به صورتى كه قدرت پيدا كرده به جا آورد.
مسأله 986 - مستحب است در حال ايستادن فقرات پشت و گردن را راست نگهدارد، و شانه ها را پايين بيندازد، و دستها را روى رانها بگذارد، و انگشتها را به هم بچسباند، و جاى سجده را نگاه كند، وسنگينى بدن را به طور مساوى روى دو پا بيندازد، و با خضوع و خشوع باشد، و پاها را پس و پيش نگذارد، و اگر مرد است پاها را از سه انگشت باز تا يك وجب فاصله دهد، و اگر زن است پاها را به هم بچسباند.
قرائت مسأله 987 - در ركعت اول و دوم نمازهاى واجب يوميه، انسان بايد اول حمد و بعد از آن يك سوره ء تمام بخواند، و در نماز سوره ء والضحى والم نشرح، و همچنين سوره ء فيل ولأيلاف، يك سوره حساب مى شود.
مسأله 988 - اگر وقت نماز تنگ باشد، يا انسان ناچار شود كه سوره را نخواند، مثلا بترسد كه اگر سوره را بخواند دزد يا درنده يا چيز ديگرى به او صدمه بزند، نبايد سوره را بخواند، و از مريض و كسى كه در حاجتى عجله دارد سوره ساقط است، و اگر خواند نبايد به قصد جزئيت نماز بخواند، بلكه مى تواند به