" احكام روزه " روزه آن است كه انسان از اذان صبح تا مغرب، از چيزهايى كه بعد بيان مى شود به قصد قربت - چنان كه در وضو گذشت - و با اخلاص خوددارى نمايد.
و مغرب در اين مسأله و مسائل بعد - بنابر احتياط واجب - وقتى است كه سرخى طرف مشرق كه بعد از غروب آفتاب پيدا مى شود، از بالاى سر انسان بگذرد.
نيت مسأله 1558 - لازم نيست انسان نيت روزه را از قلب خود بگذراند، يا مثلا بگويد فردا روزه مى گيرم، بلكه همين قدر كه بنا داشته باشد به قصد قربت و با اخلاص از اذان صبح تا مغرب كارى كه روزه را باطل مى كند انجام ندهد كافيست، و براى آن كه يقين كند تمام اين مدت را روزه بوده، بايد مقدارى پيش از اذان صبح و مقدارى هم بعد از مغرب از انجام كارى كه روزه را باطل مى كند خوددارى نمايد.
مسأله 1559 - انسان مى تواند در هر شب از ماه رمضان براى روزه ء فرداى آن نيت كند، و همچنين مى تواند شب اول ماه نيت روزه ء همهء ماه را بنمايد و تجديد نيت هر شب لازم نيست و بقاى همان نيت كفايت مى كند.
مسأله 1560 - وقت نيت روزه ء ماه رمضان در شب اول، از اول شب است تا اذان صبح، و در غير شب اول مى شود قبل از اول شب هم نيت كرد، مثلا عصر روز قبل نيت داشته باشد كه فردا را روزه بگيرد قربة الى الله، و بر اين نيت باقى باشد اگر چه تا بعد از اذان صبح خوابش ببرد.