مكان نمازگزار مكان نمازگزار هفت شرط دارد:
" شرط اول " آن كه مباح باشد.
مسأله 873 - كسى كه در ملك غصبى نماز مى خواند، اگر چه روى فرش يا پتو و مانند اينها باشد، در صورتى كه مواضع سجودش غصبى باشد، نمازش باطل است، و همچنين است بنابر احتياط واجب در روى تخت و مانند آن، ولى نماز خواندن در زير سقف غصبى و خيمهء غصبى مانعى ندارد.
مسأله 874 - نماز خواندن در ملكى كه منفعت آن مال ديگرى است بدون رضايت مالك منفعت باطل است، مثلا در خانهء اجاره اى، اگر صاحب خانه يا ديگرى بدون رضايت كسى كه آن خانه را اجاره كرده نماز بخواند، نمازش باطل است.
و همچنين اگر ميت وصيت كرده باشد كه ثلث مال او را به مصرفى برسانند تا وقتى ثلث را جدا نكنند، نمى شود در ملك او نماز خواند، و اما جايى كه ديگرى در آن حقى دارد اگر نماز خواندن مزاحم با سلطنت صاحب حق باشد - مانند نماز خواندن در زمينى كه كسى سنگ چينى كرده - بدون رضايت او نماز باطل است، و در غير اين صورت مانعى ندارد، مانند ملكى كه در گرو شخصى است كه نماز خواندن در آن ملك با رضايت گرو دهنده مانعى ندارد، هر چند گرو كننده راضى به نماز خواندن در آن ملك نباشد.
مسأله 875 - كسى كه در مسجد نشسته، اگر ديگرى جاى او را غصب كند و در آن جا نماز بخواند، نمازش باطل است.
مسأله 876 - اگر در جايى كه نمى داند غصبى است نماز بخواند، و بعد از نماز بفهمد محل سجده اش غصبى بوده نمازش باطل است، اما اگر در جايى كه غصبى بودن آن را فراموش كرده نماز بخواند و بعد از نماز يادش بيايد، نماز او