كنيههاى حضرت كه از طرف خدا به او بخشيده شده است و اشاره به مقام بندگى و عبوديت او مى كند (1) ذكر شده و اين عنوان و سمت از امتيازات ذاتى است و عنوان ذاتى مقدم بر انتسابى است.
بحث سوم:
سؤال: چرا در اين زيارت و بقيه زيارات ائمه معصومين سلام تكرار شده است با اينكه اگر كسى در موقع سلام مكرر بگويد: السلام عليك اين عمل را توهين به شمار مى آورند، واستهزاء وسخريه شمرده مى شود، و كافى بود بگويد: " السلام عليك يا ابا عبد الله وابن رسول الله وابن امير المؤمنين... " همان طور كه در قرآن مجيد است " و سلام عليه يوم ولد ويوم يموت ويوم يبعث حيا " (15 مريم 19) و يا " والسلام على يوم ولدت ويوم اموت ويوم ابعث حيا " (33 مريم 19)؟
جواب: در جائى كه سلام به شخصى تحت يك عنوان و يك جهت تكرار شود امر چنين است، و ليكن اگر تكرار سلام براى جهت هاى متعدد و گوناگونى باشد كه هر كدام داراى عظمت و موقعيتى باشد كه سزاوار سلام باشد، علاوه بر آنكه اهانت نيست موجب فخر و مباهات است، چنانچه در زيارت امير المؤمنين على (ع) مى خوانى:
" السلام على المولود في الكعبة، المزوج في السماء، السلام على اسد الله في الوغى، السلام على من شرفت به مكة و منى، السلام على صاحب الحوض و صاحب اللواء، السلام على خامس اهل العباء... " (2).
(درود و سلام بر مولود كعبه و كسى كه ازدواج او در آسمان قرار گرفت، درود و سلام بر شير خدا در ميدان جنگ و صاحب لواء، سلام و درود بر پنجمين كننده اهل عباء...) كه هر يك از اين صفات چنان فضيلت و شرفى دارد كه سزاوار است كه جداگانه سلام بر آنها شود.