خبر ثانى:
مسلم بن الحجاج القشيرى النيشابورى در (صحيح) خود به دو سند، و احمد بن شعيب نسائى در (خصائص) از عايشه نقل كرده اند كه فاطه عليها السلام فرمود كه پيغمبر به او فرمود " اما ترضين أن تكونى سيدة نساء المؤمنين أو سيدة نساء هذه الامة؟ " (1).
يعنى: آيا راضى نيستى تو كه سيده نساء مؤمنين باشى يا سيده نساء اين امت.
و ظاهر اين است كه ترديد از راوى باشد، و لفظ روايت هر چه باشد دال بر افضليت از مريم خواهد بود اگر مؤمنين باشد شامل مريم است بنفسه، مگر اينكه دعوى انصراف به مؤمنين اين امت شود، و اين جاى منع دارد، و اگر نساء هذه الامة باشد هم به معونه روايت منقول در همين (جامع) اثبات مطلب مىشود، و در هر دو صورت چه در باب فضائل خديجه عليها السلام روايت كرده از امير المؤمنين عليه السلام كه گفته شنيدم از پيغمبر كه گفته: " خير نساءها مريم بنت عمران و خير نساءها خديجة بنت خويلد ".
و اين روايت را به چهار سند نقل كرده يعنى در اثناء ذكر سند سه جا لفظ (حا) كه در اصطلاح محدثين علامت تحويل سند است آورده، و در يكى از طرق ابو كريب از وكيع روايت كرده، ولهذا بعد از نقل حديث مىگويد وكيع در وقت روايت اشاره كرد به آسمان و زمين يعنى مرجع ضمير در " نساءها " را تعيين كرده كه مقصود دنيا است، چنانچه متعارف عرب است.
و از اين حديث متكرر الاسناد مذكور در (صحيح مسلم) معلوم مىشود تساوى