اگر مشغول ركعت سوم شده و به ركوع نرفته باشد، كه بايد بنشيند و نماز را شكسته به آخر برساند، و اگر قرائت يا تسبيح زياد كرده - بنابر احتياط واجب - دو سجده ء سهو به جا آورد، و اگر به ركوع رفته باشد نمازش باطل است، و بايد آن را شكسته اعاده نمايد، و تا وقتى كه در آن جا هست نماز را شكسته بخواند.
مسأله 1355 - مسافرى كه قصد كرده ده روز در محلى بماند، اگر بيشتر از ده روز در آن جا بماند، تا وقتى كه مسافرت نكرده بايد نمازش را تمام بخواند، و لازم نيست دوباره قصد ماندن ده روز كند.
مسأله 1356 - مسافرى كه قصد كرده ده روز در محلى بماند، بايد روزه ء واجب را بگيرد، و مى تواند روزه ء مستحبى را هم به جا آورد، و نافلهء نماز ظهر و عصر و عشاء را هم بخواند.
مسأله 1357 - مسافرى كه قصد كرده ده روز در محلى بماند، اگر بعد از خواندن يك نماز چهار ركعتى، يا بعد از ماندن ده روز - اگر چه يك نماز تمام هم نخوانده باشد - بخواهد به جايى كه كمتر از چهار فرسخ است برود و برگردد و دوباره در جاى اول خود ده روز يا كمتر بماند، از وقتى كه مى رود تا وقتى كه بر مى گردد و بعد از برگشتن، بايد نماز را تمام بخواند، ولى اگر برگشتن به محل اقامتش فقط از اين جهت باشد كه در طريق سفرش واقع شده است و سفر او مسافت شرعيه باشد، لازم است موقع برگشتن نماز را شكسته بخواند.
مسأله 1358 - مسافرى كه قصد كرده ده روز در محلى بماند، اگر بعد از خواندن يك نماز چهار ركعتى بخواهد به جاى ديگرى كه كمتر از هشت فرسخ است برود و ده روز در آن جا بماند، در رفتن و در محلى كه قصد ماندن ده روز دارد، بايد نمازهاى خود را تمام بخواند، ولى اگر محلى كه مى خواهد برود هشت فرسخ يا بيشتر باشد، بايد موقع رفتن نمازهاى خود را شكسته بخواند، و چنانچه نخواهد ده روز در آن محل بماند، بايد مدتى را كه در آن جا مى ماند نيز نمازهاى خود را شكسته بخواند.
مسأله 1359 - مسافرى كه قصد كرده ده روز در محلى بماند، اگر بعد از خواندن