مسأله 1434 - اگر شك كند كه در بين نماز نيت فرادى كرده يا نه، بايد بنا بگذارد كه نيت فرادى نكرده است.
مسأله 1435 - اگر موقعى كه امام در ركوع است اقتدا كند و به ركوع امام برسد، اگر چه ذكر امام تمام شده باشد نماز و جماعتش صحيح است، و يك ركعت حساب مى شود، اما اگر به مقدار ركوع خم شود و به ركوع امام نرسد، نمازش باطل است.
مسأله 1436 - اگر موقعى كه امام در ركوع است اقتدا كند و به مقدار ركوع خم شود و شك كند كه به ركوع امام رسيده يا نه، نمازش باطل است.
مسأله 1437 - اگر موقعى كه امام در ركوع است اقتدا كند، و پيش از آن كه به اندازه ء ركوع خم شود امام سر از ركوع بردارد، بايد با امام به سجده برود و ركعت بعد امام را ركعت اول خود قرار دهد، و بنابر احتياط واجب بعد از متابعت امام بايستد، و تكبير را به قصد قربت مطلقه - اعم از تكبيرة الاحرام و ذكر - بگويد.
مسأله 1438 - اگر اول نماز يا اثناى حمد و سوره اقتدا كند و پيش از آن كه به ركوع رود امام سر از ركوع بردارد، در صورتى كه در تأخير معذور باشد، نماز و جماعت او صحيح است.
مسأله 1439 - اگر موقعى برسد كه امام مشغول خواندن تشهد آخر نماز است، چنانچه بخواهد به ثواب جماعت برسد، بايد بعد از نيت اقتدا و گفتن تكبيرة الاحرام بنشيند و تشهد را بنابر احتياط واجب به نيت قربت مطلقه - اعم از وجوب و شهادت مستحب - با امام بخواند، ولى سلام را نگويد و صبر كند تا امام سلام نماز را بدهد، بعد بايستد و بدون آن كه دوباره نيت كند و تكبير بگويد حمد و سوره را بخواند، و آن را ركعت اول نماز خود حساب كند.
مسأله 1440 - مأموم نبايد جلوتر از امام بايستد، و بنابر احتياط واجب اگر مأموم يك مرد باشد در طرف راست امام بايستد، و لازم نيست عقب تر از امام باشد، مگر در صورتى كه قد او بلندتر از امام باشد، كه بنابر احتياط واجب بايد طورى بايستد كه در ركوع و سجود جلوتر از امام نباشد، و اگر مأموم متعدد باشد، حكم