صف بعد صحيح است، و اگر فاصله بيشتر از اين حد باشد، جماعت صف بعد باطل و نماز آنها فرادى مى شود.
مسأله 1447 - اگر در ركعت دوم اقتدا كند، حمد و سوره از او ساقط است و قبل از امام نبايد به ركوع برود و قبل از تشهد امام هم نبايد برخيزد، و مى تواند قنوت و تشهد را با امام بخواند، و احتياط واجب آن است كه موقع تشهد امام، انگشتان دست و سينهء پا را به زمين بگذارد و زانوها را بلند كند، و بايد با امام برخيزد و حمد و سوره را بخواند، و اگر براى سوره وقت ندارد حمد را تمام كند و در ركوع خود را به امام برساند، و اگر در ركوع به امام نرسد - بنابر احتياط واجب - قصد انفراد نمايد.
مسأله 1448 - اگر موقعى كه امام در ركعت دوم نماز چهار ركعتى است اقتدا كند، بايد در ركعت دوم نمازش كه ركعت سوم امام است، بعد از دو سجده بنشيند و تشهد را به مقدار واجب بخواند و برخيزد، و چنانچه براى گفتن سه مرتبه تسبيحات وقت ندارد يك مرتبه بگويد و در ركوع خود را به امام برساند، و اگر در ركوع به امام نرسيد - بنابر احتياط واجب - قصد انفراد نمايد.
مسأله 1449 - اگر امام در ركعت سوم يا چهارم باشد، و مأموم بداند - بلكه چنانچه احتمال هم بدهد - كه اگر اقتدا كند و حمد را بخواند به ركوع امام نمى رسد، بنابر احتياط واجب بايد صبر كند تا امام به ركوع رود، بعد اقتدا نمايد.
مسأله 1450 - اگر در حال قيام ركعت سوم يا چهارم امام اقتدا كند، بايد حمد و سوره را بخواند، و اگر براى سوره وقت ندارد بايد حمد را تمام كند و در ركوع خود را به امام برساند، و اگر در ركوع به امام نرسد - بنابر احتياط واجب - قصد انفراد كند.
مسأله 1451 - كسى كه مى داند اگر سوره يا قنوت را تمام كند به ركوع امام نمى رسد، چنانچه عمدا سوره يا قنوت را بخواند و به ركوع نرسد، نمازش صحيح است و بايد به وظيفهء منفرد عمل نمايد.
مسأله 1452 - كسى كه اطمينان دارد كه اگر سوره را شروع كند يا تمام نمايد به