مردم اعلان نمايد و به خوبى آشكار سازد كه مراد از اهل در اين آيه و آيه تطهير - چنان كه آلوسى گفته است - همان كسانى هستند كه روزى پنج بار به در خانه آنان مى رود نه ساير خويشان و همسران او. و به همين دليل در اخبار و احاديث هيچ وارد نشده است كه آن حضرت در خانه غير على و فاطمه عليهما السلام مى رفته است و هيچ كس حتى منحرفان از على عليه السلام مانند مقاتل وعكرمه وعروه كه در خاموش كردن نور خدا كوشيده و بسيارى از مسلمات را انكار كرده اند مدعى اين مطلب نشده است.
و بايد دانست كه پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم اين دو آيه را با قول و عمل خود تفسير وتبيين كرد همان گونه كه آيه مباهله (آل عمران / 61) را به همين روش تفسير نمود. در تذكرة الخواص (ص 14) آمده است: (رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم هنگام صبح حسين را در آغوش و دست حسن را به دست گرفته بود و فاطمه پشت سر او وعلى پشت سر همه به راه افتادند). و در خبر ديگرى است: (رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم (به نجرانيان) فرمود: بياييد، اينان - حسن و حسين - فرزندان ما هستند و اين - فاطمه - زنان ماست و اين - على - جانهاى ماست.
شيخ عالم كامل محمد بن ابى طلحه شافعى درباره ترتيب اسامى در آيه مباهله (پيامبر، حسنين، فاطمه، على عليهم السلام) گويد: پس به نور بصيرتت - كه خداوند تو را به هدايت خويش يارى دهد - به مدلول اين آيه و ترتيب مراتب عبارتهاى آن و كيفيت اشارتهايش به بلندى مقام فاطمه عليها السلام در منازل شرف و بلندى درجاتش، بنگر. پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم نيز اين مطلب را روشن ساخت، و فاطمه را ميان خود و على عليه السلام قرار داد تا بر سر آيه و حكمت آن آگاهى دهد. زيرا خداوند فاطمه عليها السلام را در جايى قرار داد كه از جلو (توسط پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم و از پشت (توسط على عليه السلام) احاطه شده بود و به اين وسيله اهميت و اعتنا به منزلت او را آشكار نمود، و چون مراد از (أنفسنا) نفس على همراه پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم است فاطمه را ميان آن دو نفس