و اين ظهور بشارتهاى كتب آسمانى است، كه انبياى سلف خبر دادند، و هر چند دست تحريف بر آن شد كه اثرى از آنها به جا نگذارد، با وجود اين، تأمل در آنچه باقى مانده براى اهل نظر راهگشاى حقايق است، و به دو نمونه اكتفا مى شود:
1) در تورات، سفر تثنيه، باب 33، آمده است: " و اين است بركتى كه موسى مرد خدا قبل از وفاتش به بنى اسرائيل بركت داده گفت: يهوه از سينا آمد و از سعير بر ايشان طلوع نمود و از جبل فاران درخشان گرديد و با كرورهاى مقدسين آمد و از دست راست او براى ايشان شريعت آتشين پديد آمد ".
" سينا " محل نزول وحى بر موسى بن عمران، و " سعير " محل بعثت عيسى بن مريم، وجبل " فاران " كه يهوه در آن جا درخشان گشت، به شهادت تورات كوه " مكه " است.
زيرا در سفر تكوين، باب 21، در آيات مربوط به هاجر و اسماعيل آمده است: " و خدا با آن پسر مى بود و او نمو كرده ساكن صحرا شد و در تيراندازى بزرگ گرديد و در صحراى فاران ساكن شد و مادرش زنى از زمين مصر برايش گرفت ".
" فاران " مكه است كه اسماعيل و فرزندان او در آن اقامت داشتند، و پيغمبرى كه از كوه حرى با شريعت آتشين و با فرمان (يا أيها النبى جاهد الكفار والمنافقين) (1) آمد، كيست به جز آن حضرت؟
و در كتاب حبقوق (حيقوق) نبى باب سوم آمده است: " خدا از تيمان آمد و قدوس از جبل فاران سلاه جلال او آسمانها را پوشانيد و زمين از تسبيح او مملو گرديد پرتو او مثل نور بود و از دست وى شعاع ساطع گرديد ".
به وسيلهء ظهور آن حضرت از كوه مكه بود كه در سراسر زمين، بانك " سبحان الله والحمد لله ولا إله الا الله والله اكبر " طنين افكند و " سبحان ربى العظيم وبحمده " و " سبحان ربى الاعلى وبحمده " در ركوع و سجود مسلمانان جهان منتشر شد.
2) در انجيل يوحنا باب 14 آمده است: " و من از پدر سؤال مى كنم و تسلى دهنده ء ديگر به شما عطا خواهد كرد تا هميشه با شما بماند. "