مسأله 1263 - اگر دو سجده از دو ركعت فراموش نمايد، لازم نيست هنگام قضا مراعات ترتيب نمايد.
مسأله 1264 - اگر بين سلام نماز و قضاى سجده كارى كند كه اگر عمدا يا سهوا در نماز اتفاق بيفتد، نماز باطل مى شود - مثلا پشت به قبله نمايد - احتياط واجب آن است كه بعد از قضاى سجده نماز را اعاده كند.
مسأله 1265 - اگر بعد از سلام نماز يادش بيايد كه يك سجده يا تشهد را از ركعت آخر فراموش كرده، چنانچه كارى كه عمدى و سهوى آن نماز را باطل مى كند - مثل رو گرداندن از قبله - انجام نداده، بايد برگشته و نماز را تمام نموده، و بنابر احتياط واجب دو سجده ء سهو براى سلام بى جا به جا آورد، و همچنين دو سجده ء سهو ديگر، در صورتى كه يك سجده را فراموش كرده و قبل از سلام تشهد به جا آورده باشد.
مسأله 1266 - اگر بين سلام نماز و قضاى سجده كارى كند كه براى آن، سجده ء سهو واجب مى شود - مثل آن كه سهوا حرف بزند - بايد سجده را قضا كند، و بنابر احتياط واجب دو سجده ء سهو براى تكلم سهوى و دو سجده ء سهو ديگر هم براى سجده ء فراموش شده به جا آورد.
مسأله 1267 - اگر نداند كه در نماز سجده را فراموش كرده يا تشهد ركعت دوم را، بايد سجده را قضا نمايد و دو سجده ء سهو به جا آورد.
مسأله 1268 - اگر شك دارد كه سجده يا تشهد را فراموش كرده يا نه، واجب نيست قضا نمايد يا سجده ء سهو به جا آورد.
مسأله 1269 - اگر بداند سجده يا تشهد را فراموش كرده، و شك كند كه پيش از ركوع ركعت بعد يادش آمده و آن را به جا آورده، يا يادش نيامده، اگر سجده است بايد آن را قضا نمايد، و بنابر احتياط واجب دو سجده ء سهو بجا آورد، و اگر تشهد است بايد دو سجده ء سهو بجا آورد.
مسأله 1270 - كسى كه بايد سجده را قضا نمايد، اگر براى كار ديگرى هم سجده ء سهو بر او واجب شود، بنابر احتياط واجب بعد از نماز، اول سجده را قضا نمايد و بعد سجده ء سهو را به جا آورد.