كه: " لا يستوحشون الى احد ولا يفرحون باحد يدخل فيهم على عدة اصحاب بدر لم يسبقهم الاولون ولا يدركهم الآخرون وعلى عدة اصحاب طالوت الذين جاوزوا معه النهر. " (1) 4 - به مقتضاى خصوصيت خاتميت كه در رسول اكرم (صلى الله عليه وآله و سلم) و آن حضرت است - كه ختم نبوت به پيغمبر و ختم وصايت به آن حضرت است، و همچنين فتح دين به رسول اكرم (صلى الله عليه وآله و سلم) و ختم آن به مهدى موعود است و در روايات عامه و خاصه به اين امر توجه شده، و از رسول اكرم (صلى الله عليه وآله و سلم) نقل شده است " المهدى منا يختم الدين بنا كما فتح بنا " (2) - در آن حضرت خصوصيات جسمى و روحى و اسمى خاتم ظهور كرده است.
افتتاح و اختتام دين به ابى القاسم محمد (صلى الله عليه وآله و سلم) كنية واسما وصورة وسيرة با تعدد شخص به خاتم النبيبن و خاتم الوصيين براى اهل نظر حكايت از مقام و منزلتى مى كند كه فوق ادراك و بيان است.
و بعضى از روايات وارده در اين خصوصيت ذكر مى شود:
الف: از رسول خدا (صلى الله عليه وآله و سلم) روايت شده كه فرمود: " بيرون مى آيد مردى از امت من كه اسم او برابر با اسم من و خلق او خلق من است، پس زمين را پر از عدل و قسط مى كند، همچنان كه از ظلم و جور پر شده باشد ". (3) ب: روايت صحيحه از جعفر بن محمد (عليهما السلام) از پدرانش از رسول خدا (صلى الله عليه وآله و سلم) كه فرمود: " مهدى از فرزندان من است، اسم او اسم من و كنيهء او كنيهء من است، و شبيه ترين مردم به من است در خلق و خلق، براى او غيبت و حيرتى است كه